Tryb awaryjny objawia się zapaleniem kontrolki DPF?
Nawet chwilę przed wypaleniem DPF nie czuję spadku mocy.
nie podoba, tak jakby nie mógł się wypalić w 100%
Jak przegonisz jak pisze @doggie po trasie czytaj dalej nie szybciej to zrobi co ma zrobić i będzie git . Poszukaj kogoś w okolicy kto ma vcds bądź sam zaopatrz się w takie coś i zrobisz wypalania dpf.Gesendet von meinem SM-S908B mit TapatalkW wakacje był wyjazd do Włoch i jednym ciągiem trasa 1300km, auto mam od maja, teraz dopiero zauważyłem 4 z rzędu wypalanie co około 170km
przebieg 78tyś,
zrobisz
Dobrze sprawdz stan techniczny auta i wtedy będzie wiadomo co jest przyczyną takiego stanu. Nie jest normalne by się wypalał co 170 km. A napewno masz coś nie halo. Co zrobisz to twoja sprawa ale żadne wypalanie wymuszone nie naprawi tego.
Tak sądzę,
jakie jest ciśnienie w DPF podczas jazdy dynamicznej?
Ja bym mimo wszystko jeździł i się nie przejmował dopóki kontrolka DPF nie zacznie sygnalizować problemu.
Da radę to zrobić w mieście
różnica ciśnień: 138 hPa
Tak aby sprecyzować: jaki jest poziom obrotów sinika i o ile orientacyjnie może być zwiększone zużycie paliwa, przy trwającym wypalaniu DPF ?
Raz po zatrzymaniu się pod domem, przez 2-3 minuty pracowały wszystkie wentylatory i to wszystko
o ile orientacyjnie może być zwiększone zużycie paliwa, przy trwającym wypalaniu DPF ?