Pompę wody też odłączyłem od zasilania tej przysłony i też za jakiś czas wyrzuciło. Co do tej temperatury, wiem bo obd pokazuje 105-107 i dlatego z tym płynem pomyślałem, że może ma za niską temperaturę wrzenia, poniżej roboczej się zaczyna gotowac a wentylator jeszcze się nie załącza. Ekologia... tfu!

Dodano: 18 - Września - 2025 - 21:08:15
Pompę wody też odłączyłem od zasilania tej przysłony i też za jakiś czas wyrzuciło. Co do tej temperatury, wiem bo obd pokazuje 105-107 i dlatego z tym płynem pomyślałem, że może ma za niską temperaturę wrzenia, poniżej roboczej się zaczyna gotowac a wentylator jeszcze się nie załącza. Ekologia... tfu!

Dodano: 20 - Września - 2025 - 21:56:17

Dodano: 20 - Września - 2025 - 22:03:15
Lipa. Po wymianie chlodnicy egr było ok przez tydzień. Chodź widziałem, że stan płynu na zimnym się zmniejsza. Dziś po przekręceniu kluczyka - komunikat poziom płynu. Nie wyrzuca ale gdzieś coś z nim się dzieje. Zagrzałem go dziś wieczorem i że stanu pół min/max zrobiło się ok 2mm ponad max. Co jest nie tak z tym przeklęrym silnikiem?!