0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
308 czy golf 5 za 15 tys to okazja cenowa?
Jechałem 1. 6hdi i silnik trochę głośno w tym aucie chodzi teoche ponisczony lakier klima nie działa dziwi się tylnie od środka nie chcą otwierać trochę wytluczone
albo coś z gazem
Ale wykonanie vw mk6 a 308 te same lata 2010 to VW bije Peugeota na głowę
. Klient mając leasing bawi się w kręcenie licznika? Tzn. przed każdym serwisem (ASO / Techniczny) zbija przebieg?Tak, że w systemie była zapisana informacja nt mniejszego przebiegu.
2. Klient kończy leasing i wykupuje pojazd. Później ma dzwona. Przyjeżdża do znanego mu serwisu, pacownik ASO (marka dowolna) węszy okazję i odkupuje pojazd za dobrą cenę. Ogarnia temat w / poza ASO, ale bez wprowadzania akcji serwisowej do systemu (tzn. nie można jej połączyć z VIN). Później robi normalne badanie techniczne i serwis ASO - wszystko oczywiście z VIN, tak żeby bylo cacy w papierach. Później próbuje sprzedaż za cenę rynkową z dobrym zyskiem.
Takie rzeczy są możliwe, czy to tylko bajka?
U mnie w naszych skrzyniach zautomatyzowanych parametry rejestruje sterownik skrzyni mniejszy innymi czas i przebieg
Witajcie,Mam zamiar dzisiaj sfinalizować transakcję okazało się że Tiguan CCZD jest na łańcuchu rozrządu, moc 180 KM, rok 2013, jest się czego obawiać.Bardzo mało informacji jest o tym silniku, wątek o silnikach nie wskazuje konkretnie tego modelu, więc powinien być silnikiem OK.Nigdzie nie spotkałem się w internecie z negatywnymi informacjami.Na co zwrócić jeszcze uwagę, za nim wtopie sporo pieniędzy ....
Jak to w końcu jest z tym silnikiem? (CCZD)
@r_p_r , czy to jest taki duży problem aby samemu zadzwonić do ASO VAG i na podstawie nr Vin dowiedzieć się dokładnie czy w tym konkretnym silniku jest pasek czy łańcuch? Przecież tego nikt za Cibie nie będzie robił a tutaj w temacie najwyraźniej nikt nie ma wiarygodnych informacji aby to potwierdzić.
@r_p_r czy mowa o tym 2.0 TSI z 2013 roku? Jeśli tak to wg ETKA jest w nim łańcuch bez względu na numer VINps. niech sprzedawca ci zrobi zdjęcie obudowy rozrządu to się wszystko wyjaśni
dopiero 2. udzielił całościowej odpowiedzi, że w CCZD występuje i łańcuch i pasek, zależy od konfiguracji z VIN.
Skrzynia JBG - co to za skrzynia ?
DSG choć już prawie jestem pewny, że nie.
olej wymieniać czy nie
Tiguana 2.0 TDI CR 4Motion z 2009 roku i przelotem 90k
Silnik CBAB - jak to jest z tym wybierakiem od pompy oleju ?
Skrzynia JBG, to klasyczny automat AQ450 dla wersji 4motion, To na 100% nie jest skrzynia DSG
Przebieg potwierdszony w ASO czy na słowo honoru sprzedawcy? Dodano: 29 - Stycznia - 2020 - 21:20:27 Niestety pomimo znacznej poprawy względem poprzedników do 03.11.2009 jest jeszcze zabierak 77 mm i silnik jest w grupie ryzyka
słyszałem, że po 2008 roku już to poprawiono na amen..a z pewnością silniki CR już na bank.
Ale chętnie przekażę VIN komuś co może wygrzebać wszystko o aucie. Jeśli trzeba to mogę zapłacić przelewem/blikiem. Jakoś nie mam ochoty prosić się o to w serwisie.
To przy tym przebiegu sprawdzać i bać się czy jeszcze spokój ?