niechce mi się wierzyć że tyle rzeczy trzeba było wymienić
Zapytaj o książkę serwisową a jak ma niech przyśle fotki drugiej strony z VIN i strony z przeglądami.
Jeśli nie ma to zapytaj wprost ile auto ma cofnięty licznik ?
Z polską patologia trzeba walczyć na różne sposoby, chociażby mówiąc wprost że licznik jest cofany.
Cena polska z przebiegiem kościelnym, to się kłóci z logiką.
Ja zawsze wolę kupić auto z większym ale potwierdzonym przebiegiem niż mniejszym bez potwierdzonego przebiegu.
Nikt nie kupuje droższego diesla by jeździć nim do kościoła tylko w święta i niedziele.
Moim zdaniem przebieg nie jest autentyczny.
W poście o sprzęgle pisałem że Niemiec sprzeda Turkowi, Turek cofnie licznik, sprzeda Polakowi - Polak cofnie licznik i sprzeda klientowi potem narzekają na VW że mało przebiegu na liczniku a się psuje.
Ludzie nie "jarajcie" się przebiegiem, tylko auta z historią napraw !
Takie auta z małymi przebiegami w Niemczech rozchodzą się po rodzinie, po znajomych albo są bardzo drogie i poza zasięgiem dla Polaka.
Gdyby przebieg był prawdziwy to nie byłyby regenerowane wtryskiwacze i czyszczony DPF (tylko przebieg niszczy wtryskiwacze, DPF tylko jazda miejska lub ilość km) cena przy tym przebiegu powinna być ok. 28500 zł bo w Niemczech ceny tych Golfów z takim przebiegiem zaczynają się od 5300 € + transport min. ok. 1600 zł + zarobek ok. 2000 zł + akcyza ok. 700 zł + rejestracja + ubezpieczenie ok. 900 zł
VWFan