niestety nic na bank i nic na amenwymieniać tak samo jak w każdym klasycznym tiptronicu z hydrokinetycznym sprzęgłemDodano: 29 - Stycznia - 2020 - 21:31:31 po co płacić skoro już masz auto i to od rodziny, w ASO zrobią ci ładny wydruk z kodami wyposażeniaDodano: 29 - Stycznia - 2020 - 21:36:33 Z forum A3-klub pamiętam, że spokojnie 300 tys km robią bez zaglądania
Czy to jest zwykły automat
On ma zwykły automat i to jedyne moje doświadczenia z taką skrzynią . Swoją drogą dla tego też zdecydowałem się na automatyczną skrzynie w Tiguanie.
@pretor już pisał przecież, to zwykły automat. AQ zawsze oznacza klasyczny automat, DQ oznacza dwysprzęgłówkę
Wygenerowałem płatny raport z autobazy i jest wzmianka o incydencie na kwotę 7-10tyś. prawy bok.
Czy samochód miał jakieś grubsze naprawy/wymiany np. rozrząd, DKZ itp.?
Jeszcze spraw kosztów utrzymania ile kosztuje wymiana kompletnego rozrządu? Kompletu sprzęgła? Innych elementów, które mogą sypnąć się w okolicy 200tyś. (Turbo, czyszczenie DPF itp.)
Autobaza często generuje nieprawdziwą historię, szkoda pieniędzy, to baza do wyciągania kasy z portfeli
Jak wygląda trwałość Haldexu? Zakładając, że był serwisowany zgodnie z wytycznymi ASO. Czy można ocenić jego stan bez odwiedzenia ASO?
Z oględzin co wzbudza moje zastanowienie, butelka litrowa oleju. Czy 2,0 TDI 140 KM ma tendencję do brania oleju, przy przebiegu 155tys?
Rozrząd robiony przy 120 tyś (7 lat) a gdzie deklarowane 210tyś ASO. Czyżby tylko z wieku, ale i tak wcześnie.
Podobno DSG pada w okoliczy 150-200
Słabo świecące światła LED czy to typowe czy wynik wyeksploatowania, Czy jest to naprawialne?
Czy Tiguany z rocznika 2010 sprzedawana w Polsce i serwisowane w ASO miały komputer pokładowy z menu bez języka polskiego?
Czy hak holowniczy posiada wtyk niemiecki czyli potrzebna jest przejściówka na polskie gniazdo 7 pin?
Nie wiem jak to w Tiguanie ale niektóre auta wymagają modułu aby poprawnie działać z LEDami w przyczepie.
sprzęgle tylnego mostu co 60 tys.
Czy trudno takową utrzymać w czystości?
1. Paliwo - czy TDI Tiguana jest jakieś wrażliwe na jakość paliwa?
Czy można włożyć mocniejszy niż zaleca instrukcja a jeśli tak to jaki?
Wiem o ,,studzeniu" turbiny po dłuższej jeździe a czy jest jeszcze coś w technice jazdy dieslem na co należy zwrócić uwagę?
Dwumasa - (już rzuciłem pytanie w innym temacie ale i tu zapodam) - czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie jej stanu ?