0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nie jest najgorzej, ale d* nie urywa. Znów, porównuję do Audi.
A co do części z Allegro, to nie uwzględniają sterowania zdaje się...
Stwierdziłem, że takie duże auto nie jest mi potrzebne i jak sam wspomniałeś liche rabaty w porównaniu do Tiguana skłoniły mnie to zmiany auta..i tiguan bardziej mi się podoba..
Wybór profilu jazdy - 750 zł- możliwość wyboru trybu jazdy: COMFORT, SPORT, ECO, INDIVIDUAL
Mechaniczne przysłony to raczej w golfie przed FL i w Skodzie Superb... w tigu i pasku oraz golfie fl masz elementy ruchome (soczewki) oraz wygaszanie ledów - 2 osoby potwierdziły z serwisu VW
Ja kamerę miałem w poprzednim aucie Golfie 6 Variant którym jeździłem przez 7 lat więc było to dla mnie wyposażenie obowiązkowe. Natomiast w kontekście systemu automatycznego parkowania to dla mnie bardzo dużą wartością są boczne czujniki parkowania które pokazują odległość od aut/przeszkód z boku lub przy przejazdach przez jakieś bramy lub inne ciasne miejsca. Dla mnie obecnie "Must Be"
Tiguan ma pokrycie czujnikami 360 stopni ale w dwóch półsferach z przodu i tyłu (po 180 stopni, chyba, że targasz przyczepę). Boki nie mają czujników. To co widzisz na Infotainment, to aproksymacja na podstawie czujników parkowania oraz obrotów i stopnia skręcenia kół. Niestety system jest trochę za bardzo agresywny jak dla mnie (obiekty są najczęściej dalej niż on pokazuje, jak auto skręca). No chyba że pisałeś o tych czujnikach z przodu i tyłu patrzących na boki.Kamera w Tiguanie niestety ma spryskiwacz (nie chowa się jak np. w Golfie 7). Spryskiwacz jest skuteczny ale zimą kamera czestjest brudna, więc zawsze trzeba go użyć więc tracisz tę sekundę/dwie zanim zaczniesz cofać. Poza zimą jest ok.