0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Byłem na jeździe próbnej, lecz nie byłą to trasa szybkiego ruchu...Najlepiej jakby spalanie było poniżej 6l/100 Jadąc autostradą np. 100-110 jakiego można oczekiwać?
nie wiem jak diesel ale 1.4 TSI 150 PS daje rade
-Jeżeli chodzi o silnik, to raczej celowałbym w 2.0 tdi 150KM. .... Mnie głównie interesuje spalanie(7l/100 ?) i czy 150KM nie jest zbyt małą ilością mocy na tego typu auto(np. przy wyprzedzaniu).-Napęd na 4 koła, ............... jest to dobra inwestycja która zwiększy bezpieczeństwo.
Jeżeli chodzi o silnik, to raczej celowałbym w 2.0 tdi 150KM.
Napęd na 4 koła, jeżeli ktoś posiada
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak komfort w DCC. Ktoś zrobił piekną grafikę na różne tryby pracy ale na tym kończy się "działanie" tego zawieszenia. Żeby nie było że się czepiam ale większość producentów nie umi. Mercedes umi - ostatnio jeździłem, bawiłem się i działa - jest DUŻA różnica pomiędzy trybem komfort który buja jak na kutrze rybackim a pozostałymi trybami. W VW tryby komfort, i normal są dla mnie tak samo nijakie z nastawieniem jednak na twardość. Tryby sportowe są hmmm.. sportowe, czyli takie jakie mają być.
Tak ale zastanowiłbym się też nad 1.4 gdybym miał okazję się przejechać.
witam, mam zwykłego tiguana (nie allspace) z kołem zapasowym. Podłogę można obniżyć pomimo koła a pojemność przy fotelach przesuniętych max do tyłu jest spokojnie 500l bo mierzone do linii okien, dla porównania mam drugie auto z bagażnikiem 420l i różnica jest wyraźna na korzyść tiguana
Jeśli chodzi o napęd na 4 koła to w takim aucie to podstawa.