0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
zamontuje chwile po odbiorze auta
Tylko pytanie czy juz w RM 2018 jest ten poprawiony silnik 2.0 TSI z cyklem Millera?
Odnośnie DCC niestety już budżet na to nie pozwolił, ale nie bede pewnie zbyt długo czekał i zamontuje chwile po odbiorze auta wychodzi to sporo taniej. Boje sie ze na 19 może być kiepsko na seryjnym zawieszeniu natomiast przy DCC (demowka) bardzo głosno pracowało zawieszenie na nierownosciach
DCC to nie tylko amory ale pełna integracja z resztą auta - infotainment, pokrętła, pobieranie danych z innych sterowników, być może dodatkowe sterowniki, okablowanie.
RK skąd masz te informacje o przesłonach, podaj jakieś wiarygodne źródło. W top ledach jest kilkadziesiąt diod, zrobienie układu który by je pojedynczo przysłaniał wg mnie mija się z celem. Co innego w ksenonach gzie w miarę dużej bańce dla świateł mijania pól bańki jest przysłonięte. Druga rzecz co nazywasz soczewkami bo wg mnie w ledach tez ich nie ma, a jest odpowiedni układ lustra.
DCC w przypadku 4Motion jest o tyle łatwe ze wiekszosc elementów jest już fabrycznie. Potrzebny jest tylko sterownik ktory siedzi sobie w bagazniku i okablowanie (akurat tego jest sporo) oraz jak wiadomo inne amory. Dla mnie to akurat nie jest problemem. Dokładałem PNEUMATYKE do A6 C6 i działa jak fabrycznie. Wiadomo najlepiej miec wszystko juz od reki ale takie rzeczy można sobie dokłądac praktycznie bez konca biorac w leasing. W moim przypadku wchodzi gotowka i majac pewien budzet na to wszystko trzeba wybierac co jest wazniejsze lub trudniejsze w pozniejszym retroficieCo daje w praktyce ten cykl Millera?
Tak mam na myśli te dodatkowe boczne czujniki od systemu automatycznego parkowania Park Assist, bez nich auto nie pokazuje odległości przeszkody z lewego i prawego boku od auta. Fakt że na ekranie jest aproksymacja 4 czujników z każdego boku a faktycznie są po 2, pokazują one odległość w trakcie przejeżdżania obok przeszkody/auta. Dla mnie to pomocne ułatwienie. Jak dla mnie spryskiwacz przy kamerze to bardzo duże udogodnienie, w Golfie 6 Variant kamera nie była chowana i zawsze jak wkładałem coś do bagażnika to przecierałem ją palcem, a teraz mam od tego spryskiwacz który co ciekawe sprawdza się.
Jesteś w 100% pewien, że bez ParkAssist'a OPS (aproksymacja) nie działa lub jest ograniczona i tych czujników nie ma?
czy gdybyście mogli cofnąć czas to też zakupilibyście VW ?
Z opcji które mam w samochodzie najprzydatniejsze dla mnie to: asystent martwego pola
Ktoś wie czy to diody czy zwykła żarówka??Jeśli zwykła (choć mam nadzieje że to ledy) to jak ma sie full led z przodu i ledy ze zmeinna grafiką z tyłu to chyba są to jedyne żarówki (oprócz oświetlenia bagażnika) jakie są w ledowym tigu
Dalej podtrzymujecie swoje decyzje? arekp nie wróciłbyś do a4?