spotkałem się z opinią, że te skrzynie "uczą" się stylu jazdy kierowcy i w ten sposób zmieniają biegi - czy to faktycznie jest prawdą?
spotkałem się z opinią, że te skrzynie "uczą" się stylu jazdy kierowcy i w ten sposób zmieniają biegi
wiedząc, że mój styl jazdy jest inny niż poprzednika
Bzdury, bez względu na kierowcę i styl jazdy skrzynia może zgubić nastawy, zwłaszcza z postępującym jej zużyciem i oczywiście można zrobić adaptacje i nastawy początkowe
wyjątkowo zgodzę się z tym co napisał @Gulasz to my uczymy się zarządzać żelastwem a nie żelastwo nami
Zatem dopuszczasz, że wykonanie początkowych ustawień jest możliwe.
Co do kilku/kilkunastu kierowców jako użytkowników danego auto to już Ci spieszę z odpowiedzią - algorytm może uśrednić ich styl jazdy i pracować pomiędzy stylem jazdy każdego z nich (średnia) lub przyjąć styl w postaci mediany lub dominanty.
Mam też objaw, że auto czasem rusza niepłynnie, takim ledwie wyczuwalnym kangurkiem.
Natomiast z tego co słyszałem, to żyletą nie można nazwać manuala ani w najnowszym Tiguanie
No to kto jest jeszcze poza mną?
U mnie to jest subtelniejsze.
Trudno się wypowiadać na temat dźwięku, którego się nie słyszy, poza tym to zawsze subiektywne odczucie. Skąd pewność że dźwięk w ogóle pochodzi z DSG?