Tylko na biegu nr 5 wydaje dziwne dźwięki
W końcu na 2 czy 5?
Chodzi o to, że przy mocniejszym wciśnięciu gazu, gdy jestem na 2 biegu słychać/czuć taki efekt który porównałbym do jazdy po tarce,
Przepraszam, z telefonu pisałem i nie zwróciłem uwagi na nickDodano: 16 - Lipca - 2020 - 18:08:22 Na myśl przychodzi mi uszkodzony przegub wewnętrzny, który powoduje wibracje przy określonych obrotach półosi podczas przyspieszania tyle że takie wibracje z reguły występują przy wyższych prędkościach na wyższych biegach
Przy trybie sport nie zauważyłem takiego zachowania ale skrzynia wtedy trzyma wyższe obroty więc to może dlatego..
Mam wrażenie że skrzynia za szybko przełącza z 1 na 2 (przy 10-15km/h) co powoduje nieraz szarpnięcie.
Witam!Proszę o info - mam DSG 7 biegowa Tiguan II FL 2021r, i chodzi mi o przełączanie biegów. Wg mnie - coś za szybko przełańcza skrzynia biegi - potrafi ona operować do 2,5tyś obrotów by dojść do D7, czy to normalne?? takie szybkie przełączanie w takim zakresie??, żeby mieć obroty rzędu 3,5 tyś i wyżej to tylko kiedy jest na S /sport/Jak to jest faktycznie??
Maksymalnie co 60 tys km a jeśli jazda w ciężkich warunkach, jazda typowo miejska to zaleca się skrócić interwał nawet do 40 tys km
Olej oryginał z serwisu czy idzie kupic na wolnym rynku