czy jest ktoś w stanie mi napisać ile mogę wziąć za B6 1.8 TSI 160KM MT6?
Czy to znaczy, że nie warto już kupować B6 (2.0).
Jeśli mogę liczyć na poradę będę wdzięczny.
Czym się najbardziej kierować ?
Dobry stan techniczny z udokumentowaną historią napraw, to właściwy kierunek poszukiwań auta.
W Polsce, większość szuka ceny a po zakupie, szukają forum aby wylać pozakupowe żale.
Celowałbym już w CR zamiast PD, bo to może być duża mina. Czyli polift MY2010 zdaje się. Reszta jak przy zakupie każdego auta, najlepiej jak najbardziej doinwestowany.
Zawsze warto, jeśli trafisz zadbany egzemplarz z udokumentowaną historią serwisową ale nie tą z serwisu po nr VIN a tą od ostatnich właścicieli. Oczywiście, jeśli będziesz zadawał sensowne pytania, to i odpowiedzi się pojawią Na pewno nie niską ceną, bo to zazwyczaj miny z opóźnionym zapłonem.Dobry stan techniczny z udokumentowaną historią napraw, to właściwy kierunek poszukiwań auta.
BWV, BVD, BVE, BHW, BMA, BKP, BMP, BLX, BVX, BLY, BVZ, BLR, BVY, AXX, BWA, BPY, BRE, BRF, BVG, BLB, BNA, BPJ, BPW- pompa oleju zintegrowana z modułem wałków wyrównoważających,- pękające głowice w wersjach 16-zaworowych,- zacierające się panewki w wersjach 8-zaworowych,- awaryjne pompowtryskiwacze.
ale trzeba uważać na pompy wysokiego ciśnienia.
oraz o zabierak napędu pompy oleju
Silniki po 11.2009 mają poprawiony napęd pompy, ołówek jest dłuższy o 23mm i gniazdo jest głębsze.
Który na full opcji nie jest
Znam też osobiście Handlarza Turka. Bardzo fajny i sympatyczny człowiek jak i syn tak i ojciec