0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Gdybym musiał kupić i dołożyć taki DPF, to jakich kosztów mogę się spodziewać ?
Bo jeżeli nie był jeszcze wymieniany a auto ma już nie mniej jak 320 tyś km, to chyba trzeba by było to zrobić jak najszybciej ?
od paru lat, raz na miesiąc, jeździł nim do pracy w Holandii
od początku jak znajomy go kupił, ma wycięty DPF
Po co ci to?
. Mój ma 298 tys. km i nic się z nim nie dzieje. Nie ma się co tego bać.
Obecnie obowiązujące limity zadymienia dizli na poziomie 0,1 m-1 praktycznie uniemożliwiają stosowanie sankcji za brak DPF
Doopowaty tuner może spieprzyć każdy soft, od pominięcia samego EGR po DPF czy chiptuning, na to nie masz rady. Zakładając hipotetycznie że pucha jest czyli wzrokowo nic do zarzucenia i tuner zrobił jak należy, wówczas można śmigać i się nie bać
miało wycięty środek DPFa (została puszka) i w sposób profesjonalny zmieniono soft. Od tamtej pory minęło 5-6 lat a znajomy już 3-krotnie sprawdzał poziom zadymienia spalin na zaprzyjaźnionej stacji diagnostycznej.
zacytuję klasyka - "no i fajnie", silnik odprężony więc po co psuć coś, co działa bardzo dobrze
2.0 benzyna 211 km.
Bardzo dobrze doposażony
jak sprawdzic czy to auto ma juz poprawiony silnik??
Celuje w zakup 140 KM i czy ten silnik to 8v czy 16v?
jaki silnik wybrać czy 1.9 140KM czy 2.0 140KM Czym się różnią te silniki?
mam też pytanie czy w tych silnikach jest już całkowicie rozwiązany problem z napędem pompy oleju dokładna data produkcji to 9.2008.
W moim aucie jest sporo korozji na elementach tylnego zawieszenia, czy to norma w B6