0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Zależy jaka skrzynia czy DQ381 czy DQ500. Ta druga ma wymianę oleju po 60 nie 120 tys.
Olej w DQ381 wymienia się po 120 tysiącach km ?
wykorzystująca większą ilość nieco "rzadszego" oleju, co ma się rzekomo przekładać na wymiany co 120 tys. km
Tak zaleca Volkswagen w niektórych swoich modelach ale dopuszcza też jazdę i serwis olejowy w trybie LongLife a nikt przy zdrowych zmysłach tego świadomie nie stosuje.
zy mieliście problemy z zardzewiałymi hamulcam
Odebrałem nowego TII FL 15 września 2023. Do dzisiaj zrobiłem ok. 8.000 km. Nie zaobserwowałem nadmiernej korozji wskazanych elementów układu hamulcowego. To samo jeśli chodzi o układ kierowniczy - totalna cisza, nic tam nie skrzypi. Widziałem ten test już wcześniej, najpewniej trafił się wybrakowany egzemplarz.
Co do DSG to faktycznie 381 pracuje trochę inaczej niż 500 w poprzednim moim egzemplarzu
Poza tym nie preferuję tej wielkości telewizora, który został umieszczony w TIII oraz faktu, że auto pewnie znowu zdrożeje z samego faktu, że to nowy model.....
Tak, miałem taki problem z tylnym tarczami (rocznik 2018) , ponoc były akcje serwisowe,
Chodziło mi bardziej o zardzewiałe zaciski jak na filmie, ale o problemie z jakością tylnych tarcz też słyszałem.
Tarcz natomiast nie pomalowałe
Chodziło pewno o tą część tarczy która nachodzi na piastę.
TRW widziałem chyba z takim zabezpieczeniem Na czarno antykorozyjnym
Twój II FL ma w VIN oznaczenie 5N a jest to model AD1