jeżeli chodzi o zużycie paliwa to jest to temat mocno kontrowersyjny. Średnia z ponad 50 tyś. km to 8,53 l/100 km - liczona z tankowań i rozłożona 50/50% miasto - trasa. Czy to mało czy to dużo? Moim zdaniem sporo. Inny mój samochód (benzyna) też 4x4, prawie dwa razy mocniejszy miał średnie spalanie 11,19 l/100 km, a więc można chyba stwierdzić, że Tiguan wypada na tym tle mocno średnio.
To mnie zawsze bawi. Ludzie kupują auto opływowe jak kiosk na kółkach a chcieliby, żeby paliło tyle co przednionapędowy Golf 1.6 TDI
Żeby było 240 koni to musi podlać odpowiednio dużo paliwa, na powietrzu nie pojedzie. Uważam że średnia 8,5 litra z 50 tys km na taką moc i tak jest dobrym wynikiem
Czy kupiłbym ponownie Tiguan II.TAK i NIETAK - gdybym miał wybierać w tej klasie auto to wolę VW niż Skodę czy SeataNIE - jeśli stać mnie będzie kupię AUDI lub BMW - w założeniu że mam fundusze Tiguan byłby dla mnie przejściem do aut z podobnej kategorii ale wyższym standardzie
Za co warto dopłacić a co sobie podarować?
Z luksusów fajne jest ogrzewanie postojowe z funkcją wentylacji w lato
To jest ta opcja REST na klimatorniku? Korzystam teraz bardzo często...
Czy to normalne?
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-tiguan-1-4-tsi-150-km-highline-salon-polska-fv23-masaz-virtual-kokpit-ID6EBodK.htm
@doggie , jasny gwint jakie ceny!!!! I ciekawe, że z lwa wracasz jednak do Tiga i wybierasz TSI - napisz kiedyś gdzieś coś więcej na ten temat...