0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Myślę, że nic z tym nie zrobisz, ten typ tak ma. DCC po prostu tak dziala na progach zwalniających. Jeśli poza tym jest cisza, to raczej trzeba się nauczyć z tym żyć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Myślę, że nic z tym nie zrobisz, ten typ tak ma. DCC po prostu tak działa na progach zwalniających. Jeśli poza tym jest cisza, to raczej trzeba się nauczyć z tym żyć.
Witajcie, u mnie wykluczono wszystkie elementy poza amortyzatorami. Ze względu na duży koszt części żaden serwis nie chce się podjąć podmiany i weryfikacji problemu bo boją się ewentualnego zostania z drogimi częściami na magazynie.
Koleś za przeproszeniem pieprzy trzy po trzy. Jest tu kilka osób z DCC i tylko część ma problemy.Jak nie potrafią znaleźć problemu niech ściągną kogoś z VW albo niech konsultują się telefonicznie. Mają na to procedury.Ręce po prostu opadają jeśli chodzi o tempo w jakim to jest załatwiane.Jak bym był w waszej sytuacji (a bywałem w podobnych) to bym chyba dostał szału. Jeśli wszystko jest w porządku nowe samochody nie powodują dyskomfortu akustycznego tego typu, niezależnie czy kosztują 200 czy 30 tysięcy.Może należało by im na piśmie przypomnieć o rękojmi (jak kupowaliście jako osoba prywatna) lub warunkach gwarancji? I wezwać do usunięcia usterki. Jak tego nie zrobią kierunek sąd+TVN Turbo. TVN załatwiał znacznie mniej irytujące problemy (patrz np. przykład czarnego ekranu w Passacie). Sądy też bywają skuteczne.
Witaj kolego , ja jak pisałem wcześniej borykam się z tematem od września 2016 i byłem już kilku w serwisach. Skoro jesteś taki mocny to proponuję Ci układ , załat tą sprawę dla mnie a ja sowicie cię wynagrodze i na czas naprawy podaruje ci - pożyczę ci - mojego Tiguana.
Mie nie dziwi zachowanie serwisów VW bo mają płacone premie za jak najtańsze załatwianie zgłoszeń napraw gwarancyjnych - czyli spławianie marudnych klientów.
Byłem w serwisie, usługa wykonana na podstawie TPI 204088/4 , przesmarowanie w dolnych wahaczach poprzecznych tulei gumowych. Częściowa poprawa, ale nadal pozostaje stukanie na nierównościach i huk na progach zwalniających, to potwierdza serwis po jeździe próbnej juz po wykonanym serwisie według TPI. Więc nadal trzeba czekać na inne rozwiązania. TPI związanie naprężeniami z tyłu nadwozia mnie nie dotyczy. Dźwięk stuków został nagrany przez serwis, raport sporządzony. Będzie to przesłane do centrali. Podejście serwisu do tematu oceniam pozytywnie!
Kolego To jak będziesz w trójmieście to wołaj proszę Ja też co tydzień tam jestem a akurat mam problem stuków Pozdrawiam
[A który serwis odwiedziłeś?