fun factor dla niektórych może ginąć.
nie ma 1.8 TSI w Tiguanie. No i pytanie czy nie jeździłeś jakimś zepsutym? Nie będzie tu "wciskania w fotel", bo to nie auto tego typu (no może przy 220KM który ma 6,4s do "setki").Jednak nie ma fizycznej możliwości, aby takie same auta, ze sporą różnicą w maksymalnym momencie obrotowym, a co za tym idzie w mocy i przyśpieszeniu (9,2s vs. 7,7s) miały niezauważalną różnicę w dynamice.
Panowie, prawda jest taka, że każdy patrzy na problem z innej strony i inaczej optymalizuje sobie zakup. Ja sądze, że każdy zakup był dobry, inaczej byście się nie zdecydowali:) Po prostu każdy ma inne kryteria.W tym wątku istotne jest, aby przekazać swoje opinie i pomóc tym, którzy przygotowują się do zakupu lub mogą ciągle zmienić zamówienie. Zwykle ludzie mając komplet informacji są w stanie dokonać bardzo dobrego wyboru.
Biorąc pod uwagę ilość elementów (szczególnie elektroniki) w T. polecam przedłużyć gwarancję;)
Zwłaszcza, że to zupełnie inny silnik jest:) Nazwa podobna, koncepcja ta sama, zalety pozostały. Nie dziwię się więc, że się zdecydowałeś ponownie.Rozumiem, że problemy były z rozciąganiem łańcucha? Czy z systemem jego prowadzenia? Jak VW się do tego odniósł w praktyce (pomagali itp. czy pozostawili Cię samego sobie) ?
Nowa akcja promocyjna: dodatkowe 2 lata gwarancji do 80kkm. Mam nadzieję, że obejmie auta zamówione a jeszcze nie odebrane.
Czy ktoś może dowiadywał się u swojego dealera czy zamówione a jeszcze nie wyprodukowane/odebrane auta też to obejmuje? Tzn, można sobie za 4k dodać np inny lakier
Dodatkowo nie wiem czemu obecnie tapicerka skórzana wyklucza pakiet lusterka??? Ja mam i to i to.
Podepnę się pod temat. Czy orientujecie się co daje sportowe zawieszenie w Tiguanie jako opcja za 770zł? Domyślam się, że w tej cenie standardowy prześwit z 20cm jest zmniejszany do ... no i właśnie nie wiem o ile. Czy możecie potwierdzić, że jest to 20mm podane w wątku http://vw-clubpolska.pl/index.php/topic,454.msg1411.html#msg1411"1BE Podwozie sportowe niższe o 20mm" Poza tym nie wiem, czy ten pakiet można łączyć z opcją dodatkowych osłon pod silnikiem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Jeśli nie było zaliczki w co wątpię...Ja miałem 10000 więc raczej się by nie opłacało