Autor Wątek: PORADY ZAKUPOWE / RABATY - przeczytaj zanim napiszesz pierwszy post  (Przeczytany 90704 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raku71

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan II
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Moc: 150 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
Odp: PORADY ZAKUPOWE / RABATY - przeczytaj zanim napiszesz pierwszy post
« Odpowiedź #125 dnia: 02 - Czerwca - 2017 - 13:54:39 »
Napisz też do Siedlec, potrafią zaskoczyć fajnym rabatem. Ja na podstawie ich wyceny zawstydziłem swojego dealera i zaczęli gadać całkiem inaczej.

Podziękował: klw

Offline klw

• Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: BKD
  • Moc: 140 KM
  • Rej: GSP
« Odpowiedź #126 dnia: 02 - Czerwca - 2017 - 16:58:47 »
Napisz też do Siedlec, potrafią zaskoczyć fajnym rabatem. Ja na podstawie ich wyceny zawstydziłem swojego dealera i zaczęli gadać całkiem inaczej.

Dzięki.

Offline wojo

• :: ComfortLine
  • Moc: ?? KM
  • Rej: WZ
« Odpowiedź #127 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 10:19:59 »
Siedlce olały sprawę :) nikt nie odpowiedział

Offline klw

« Odpowiedź #128 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 11:00:23 »
Siedlec zdecydowanie nie polecam, dostałem od nich absurdalną odpowiedź. Za to mogę polecić Autorud Rzeszów :thumbup:

Offline mapigeo

« Odpowiedź #129 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 11:06:33 »
Chyba się musiało by coś w Rzeszowie zmienić. Ja kupowałem w Sosnowcu (rabat 2 x większy)

Offline arekp

« Odpowiedź #130 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 12:02:56 »
A jakiej odpowiedzi spodziewałeś się od Siedlec?

Dzwonicie po całej Polsce po oferty, żeby nacisnąć na swojego dealera. Ktoś się po prostu wkur*, bo robi oferty, a nie ma sprzedaży.

Też bym pokazał środkowy palec.

PS Ze Skodą Kodiaq jest jeszcze lepiej, cały limit na 2017 jest sprzedany - podobno mieli do dyspozycji 3k sztuk. Dealerzy przyjmują zamówienia, ale nie ma chętnych na negocjację cen, bo auta i tak się sprzedadzą, jest limit, więc po co sobie profit zmniejszać.

Offline klw

« Odpowiedź #131 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 12:18:33 »
A jakiej odpowiedzi spodziewałeś się od Siedlec?

Dzwonicie po całej Polsce po oferty, żeby nacisnąć na swojego dealera. Ktoś się po prostu wkur*, bo robi oferty, a nie ma sprzedaży.

Też bym pokazał środkowy palec.

Pewnie z porównywarek cenowych takich jak Ceneo nie korzystasz? Bądź konsekwentny i w ogóle cen między sklepami nie porównuj :D
Dla mnie normalną praktyką jest porównywanie cen między salonami, ponieważ to ja będę za to auto płacił. Jak ktoś ma z tym problem, to go nie polecam i radzę kontakt z normalnymi sprzedawcami, a nie "januszami" handlu ;)

Offline wojo

« Odpowiedź #132 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 12:23:26 »
Dzwonimy po Całej polsce bo rząd od nas niemal wymusza zakup nowych aut... tylko skad brac na to pieniadze? zaraz 5 letnie auta beda mialy zakaz wjazdu do miasta, ubezpieczenie bedzie 10 razy drozsze niz wartosc auta i dowalą nam jeszcze dopłaty za auta starsze niż...

Ja sie nie dziwie, że ludzie dzwonia i pytają. Nie każdy ma firme i może sobie pozwolić wziąć auto w leasing. Czasy są jakie sa... wszystko drozeje a pensje te same. Kiedyś można było kupić dobre auto kompaktowe za 50 tys teraz czesto nie ma co startować poniżej 100tys

Gdyby dawali wieksze rabaty to nie trzeba by było dzwonic i wypytywać każdego z osobna :)

Byłem w jednym z salonów po oferte - i oferta specjalna polegała na dodaniu rabatu rzędu 4 tys gdzie to jest standard przy tiguanie i sprzedawca powiedział ze ew moga dorzucic dywaniki -  przy kwocie za auto za 180k ...no sorry :)

Poza tym tak jak kolega wyżej napisał - to jest ich praca i jak rzetelnie podejda do sprawy to na pewno znajda kupca. Jak maja to w d*pie to ani nikt ich nie poleci ani nie znajda chętnego

Podziękował: klw

Offline arekp

« Odpowiedź #133 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 12:43:32 »
Ja nie wiem jakie Wy maile piszecie, ale jeśli w ciągu tygodnia dostajesz nagle n-maili z prośbą o wycenę i żadnej sprzedaży, to nie dziwię się że im się nie chce.

Wolą obsłużyć Franka, który przyjdzie do salonu i poprosi o ofertę, a nie anonimowego ziomka z internetu.

Offline arekp

« Odpowiedź #134 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 12:45:58 »
Pewnie z porównywarek cenowych takich jak Ceneo nie korzystasz?

A widzisz różnicę między automatyczną porównywarką cen, a zawracaniem głowy handlowcowi, który nie ma na wizytówce napisane "generator ofert dla anonimowych ziomków" ?

Offline klw

« Odpowiedź #135 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 12:51:57 »
Ja nie wiem jakie Wy maile piszecie, ale jeśli w ciągu tygodnia dostajesz nagle n-maili z prośbą o wycenę i żadnej sprzedaży, to nie dziwię się że im się nie chce.

Wolą obsłużyć Franka, który przyjdzie do salonu i poprosi o ofertę, a nie anonimowego ziomka z internetu.
Franek był w salonie i dostał słabą cenę, dlatego poszedł zapytać u innych. O to tu właśnie chodzi :)
Mi odpowiedziało 6/6 salonów, do których wysłałem zapytanie. Tylko z Siedlec dostałem januszową odpowiedź, stąd nie polecam.

Cytat: arekp
A widzisz różnicę między automatyczną porównywarką cen, a zawracaniem głowy handlowcowi, który nie ma na wizytówce napisane "generator ofert dla anonimowych ziomków" ?
Zawracanie głowy handlowcowi przedstawieniem oferty... Arku, ogarnij się, bo piszesz równie celnie co w temacie VCDS ::)

Podziękował: wojo

Offline arekp

« Odpowiedź #136 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 13:06:47 »
Arku, ogarnij się, bo piszesz równie celnie co w temacie VCDS

Ja jeżdzę Tiguanem od roku, dostałem fajną cenę w pierwszym i jedynym salonie z którym rozmawiałem. Używam też z zadowoleniem VCDSa i opublikowałem moje zmiany na forach.

Ty jeździsz między salonami, piszesz Januszowe maile z prośbą o lepszą cenę i nadal marzysz o Tiguanie i zabawie VCDSem.

Chyba wiemy, kto z naszej dwójki powinien się ogarnąć ;-)

Offline wojo

« Odpowiedź #137 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 13:22:35 »
jezdzisz od roku i masz 2.0 tsi 180? polecasz wlasnie ten motor czy majac ponowna okazje kupic zmienil bys na inny?

Co porobiles vcdsem w tigu?

Offline klw

« Odpowiedź #138 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 13:29:40 »
Ja jeżdzę Tiguanem od roku, dostałem fajną cenę w pierwszym i jedynym salonie z którym rozmawiałem.
Gratuluję, to pewnie dzięki Twojej zajebistości ten rabat ;)

Używam też z zadowoleniem VCDSa i opublikowałem moje zmiany na forach.
Kolejne gratulacje! Zmieniłeś kolorki tarcz VCDS-em. Pewnie teraz mniej pali.

Ty jeździsz między salonami
Byłem w jednym :)

piszesz Januszowe maile z prośbą o lepszą cenę
To już ustaliliśmy, że skandal i zawracam głowę handlowcom.

i nadal marzysz o Tiguanie
Tu nie wiem jak skomentować, ale zabrzmiało jakbyś miał jakiś kompleks. Nie wnikam ;)

i zabawie VCDSem.
VCDS-em trochę się bawiłem w innych autach i nie kończyło się to na zmianie koloru tarcz. Ekspertem nie jestem i tego nie ukrywam.

Chyba wiemy, kto z naszej dwójki powinien się ogarnąć ;-)
Pozostaniemy pewnie przy swoich zdaniach :)
Moim zdaniem, jeśli nie pasują Tobie rozmowy na temat rabatów u poszczególnych dealerów, to po prostu omijaj ten temat. Dasz tym samym dobry przykład jako moderator :)

Offline arekp

« Odpowiedź #139 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 13:45:59 »
jezdzisz od roku i masz 2.0 tsi 180? polecasz wlasnie ten motor czy majac ponowna okazje kupic zmienil bys na inny?

Z silnika jestem zadowolony.

Offline Raku71

« Odpowiedź #140 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 13:50:26 »
Nie wiem co się dzieje obecnie z tymi Siedlcami ale ja byłem tam obsługiwany super i dostałem dużo lepszą ofertę niż np u siebie w Płocku. Nie chwaliłem się, że nie jestem z Siedlec bo po co im to wiedzieć. Może piszecie skąd jesteście i dlatego Was olewają bo traktują jako "zajmowaczy czasu".

Offline arekp

« Odpowiedź #141 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 13:55:23 »
dostałem dużo lepszą ofertę niż np u siebie w Płocku

Dwa tygodnie temu kolega odebrał w Płocku nowego Passata i jest bardziej niż niezadowolony z obsługi. Auto wydawał mu kto inny niż sprzedawał, babeczka kompletnie nie miała pojęcia o samochodzie, wyposażeniu i warunkach na jakich wydawane jest auto. Finalnie okazało się, że nie wydano wyposażenia które było wliczone w cenę.

Offline arekp

« Odpowiedź #142 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 15:10:20 »
Pozostaniemy pewnie przy swoich zdaniach

Moje zdanie jest takie, że jesteś internetowym trolem-prowokatorem. I w tym miejscu kończę odpowiadanie na Twoje posty.

Offline klw

« Odpowiedź #143 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 15:20:08 »
Moje zdanie jest takie, że jesteś internetowym trolem-prowokatorem. I w tym miejscu kończę odpowiadanie na Twoje posty.

Jedyna moja prowokacja (póki co nieudana), to zmuszenie Cię do myślenia ;)
Nazywanie innego użytkownika "trollem", tylko dlatego że ma inne zdanie, nie przystoi moderatorowi. Również kończę i pozdrawiam ;)

Offline arekp

« Odpowiedź #144 dnia: 06 - Czerwca - 2017 - 15:23:18 »
To jeszcze tylko jedno, jeśli chcesz być tu moderatorem to tylko powiedz i zaraz załatwimy zamianę ról. To nie jest coś czego potrzebuję.

Offline luk99

« Odpowiedź #145 dnia: 09 - Czerwca - 2017 - 10:06:34 »
hej,
Nie widzialem jeszcze takiego watku na forum dlatego pytanie do osob, ktore juz sa w posiadniu swojego Tiguana. Jakie rabaty udalo sie Wam wynegocjowac u dealera - kwotowy i procentowy, czy zakup byl na osobe prywatna czy na firme? Z jakich ulg skorzystaliscie - flotowa, dla grup zawodowych, zadna oraz jezeli to nie tajemnica u jakiego dealera kupowaliscie?
Dzieki,
Lukasz

Offline arekp

« Odpowiedź #146 dnia: 09 - Czerwca - 2017 - 10:20:42 »
Nie widzialem jeszcze takiego watku na forum dlatego pytanie do osob, ktore juz sa w posiadniu swojego Tiguana. Jakie rabaty udalo sie Wam wynegocjowac u dealera - kwotowy i procentowy, czy zakup byl na osobe prywatna czy na firme? Z jakich ulg skorzystaliscie - flotowa, dla grup zawodowych, zadna oraz jezeli to nie tajemnica u jakiego dealera kupowaliscie?

Scaliłem Twój wątek z tym, ponieważ znajdziesz tu dużo informacji na temat ceny jak i inne związane z zakupem samochodu.

Offline arekp

« Odpowiedź #147 dnia: 20 - Czerwca - 2017 - 09:49:06 »
Osobom, które są przed/na etapie zamawiania samochodu, polecam zapoznać się z nowym postem dotyczącym PAKIETU SERWISOWEGO

Offline arekp

« Odpowiedź #148 dnia: 22 - Czerwca - 2017 - 16:01:13 »
Ponieważ dyskusja w innym temacie zaczepiła również o inną istotną kwestię, chciałbym zwrócić uwagę na coś, co mało kto wylicza na etapie zamawiania auta i decyzji o kredycie/leasingu.

Dokupując do auta akcesoria, zastanówcie się czy chcecie je "wrzucać w kredyt" czy leasing. To podwyższa wysokość rachunku, a co za tym idzie wysokość raty ... i odsetki.

Najgorszą rzeczą jaką można sobie zrobić, a wśród znajomych ostatnio widzę to nagminnie ... to wrzucenie do leasingu czy kredytu kwoty za pierwszy rok ubezpieczenia pojazdu. U mnie to była kwota rzędu 4500 PLN, która po dorzucenia do leasingu wzrosła by finalnie do około 6000 PLN !!! A to tylko ubezpieczenie za pierwszy rok, które spłaca się później przez cały okres finansowania.
Nie mam niestety już swoich kartek z kalkulacjami leasingu na których widziałem dokładną różnicę, ale podczas Waszej decyzji poproście o powiększenie kwoty finansowania o 3,1% - czy ile tam jest obecnie przy nowym aucie.

Podobnie ze wszystkimi akcesoriami, które nie stanowią pierwotnie wyposażenia bazowego pojazdu jak i dodatkowymi pakietami typu serwis czy gwarancja.

Użyjcie kalkulatora i najpierw sprawdźcie czy nie lepiej jednak zapłacić gotówką na start.

Niektórzy handlowcy proponują wrzucenie wybranych przez Was akcesoriów w tzw. "doposażenie auta u dealera". Płacicie za te akcesoria, ale jest to wliczone do wartości auta - głównie pod kredyt/leasing. !!! TO PODNOSI WARTOŚĆ POJAZDU !!!, a w następstwie wysokość opłaty za ubezpieczenie!!!

Doskonale rozumiem problem kwot jakie są do zapłaty z własnego doświadczenia. Pakiet przeglądów + pakiet serwisowy + ubezpieczenie to kwota ~8000 PLN. U mnie doszła ceramika za prawie 2500 PLN i trzeba było finalnie wyskoczyć z ekstra 10 tysięcy gotówką, co potrafi być niemiłym zaskoczeniem, gdyż w ferworze decyzji o wyposażeniu i papierkologii, a także z emocjami jakie towarzyszą zakupowi nowego auta najzwyczajniej zapomina się o tzw. kosztach ubocznych.

Offline romek

• Kod: CZEA
« Odpowiedź #149 dnia: 22 - Czerwca - 2017 - 18:03:57 »
A nie jest przypadkiem tak, że dodanie ubezpieczenia do wartości leasingowanej pozwala obejść limit 20K EUR jako maksymalny koszt podatkowy ubezpieczenia samochodu?
Czyli, jeśli zapłacę za ubezpieczenie osobno to mogę wrzucić w koszty tylko część ceny ubezpieczenia, która przypada na 20K EUR wartości samochodu. A jeśli wrzucam w leasing to cała cena ubezpieczenia jest kosztem.

Tagi wątku: