0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
https://naforum.zapodaj.net/c4bb70aeb4a0.jpg.html
Jeśli problemem są tylko "światła stop w przyczepie", to osobiście poprowadziłbym przewód od świateł stopu w aucie do (podłączenia) świateł stopu przyczepy i ewentualnie wymienił bezpiecznik na trochę większy (dodać 5A) jeśli by się przepalił. Wiem, trochę prowizorka, ale powinno działać jeśli będzie dobrze zrobione.
W instalacji widzę cieniutki pomarańczowy kabelek więc wskazywałoby to na to, że jest na CAN.
Po mojemu wszystko jest na CAN-ie. Rocznik 2005 ale modelowo programy pokazują 2006. Auto było przywiezione z Niemiec ale oczywiście w Poznaniu składane Dokumenty od haka i wiązki są oryginalne typowo do VW Caddy widać po zdjęciach. Mam jeszcze chyba więcej papierów od tego ale to w samochodzie i zobaczyć mogę dopiero w niedzielę bo na telefonie tylko to. Jak wypnę ten moduł to od razu mi się choinka zaświeca na zegarach. Ale tak normalnie się nie świeci dopiero jak podłączę przyczepkę. sprawdzanie było na różnych przyczepach i czy wtyczka poprawnie wskazuje prąd na odpowiednich pinach. Najlepsze jest to że elektryk powiedział że można by było kawałkiem drutu zrobić zworkę i włożyć między jakieś tam kolory i pewnie by działało ale nie skusiłem się bo znowu inny powiedział żeby lepiej tego nie robić bo można sobie dopiero wtedy narobić biedy
Jak myślicie jest jeszcze coś co moglo się popsuć??
A może to nie ten moduł ???
Może to jest jakieś wyjście awaryjne??
Gdyby tylko był taki moduł do kupienia to gitara. A inne różnią się wtyczkami itd... Szukam już tego bardzo długo i nic. Naprawdę ręce opadają z tym już .
Wiem że nikt nie urodzi tylko szukam rozwiązania od was którzy się na tym znają. To tak jak mówisz i na 1 przewodzie po naciśnięciu hamulca pojawia się prąd ale nie przechodzi na 2 rząd bo wtyczka ma 2 rzędy przewodów. I jeżeli dobrze myślę to 1 rząd to jest odpowiedzialny za wejście prądu od danych świateł a 2 do gniazda przyczepki. Działa to tak jak myślę lub podobnie czy się mylę??
To tak jak mówisz i na 1 przewodzie po naciśnięciu hamulca pojawia się prąd ale nie przechodzi na 2 rząd bo wtyczka ma 2 rzędy przewodów
Moduł musi wykrywać podpięcie przyczepki, inaczej nie puści prądu.