Autor Wątek: ZAKUP KONTROLOWANY - kupujemy Passat B5  (Przeczytany 47523 razy)

Offline bulbacz

• :: TrendLine
  • VW: Passat B5 FL
  • Silnik: 1.8T
  • Kod: AWT
  • Moc: 150 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: KCH
Odp: ZAKUP KONTROLOWANY - kupujemy Passat B5/B5FL
« Odpowiedź #50 dnia: 19 - Marca - 2017 - 00:45:56 »
Witam !
Postanowiłem, że napiszę tu do Was z prośbą o pomoc w znalezieniu Passata B5 FL 1.8T w kombi w cenie od 8000 do 10500zł. Przeszukałem olx allegro gumtree otomoto lento i nie znalazłem nic ciekawego :( Fajnie by było gdyby był w kolorze czarnym, miał pełną elektrykę, ładną tapicerkę alcantare , alufelgi, climatronic, trójramienną kierownice :P Nie wiem czy jestem bardzo wymagający nie znam się zbytnio na autach :P Ale mam nadzieje ,że jakoś mi pomożecie. Najlepiej auta z małopolski i śląska bo nie mam za bardzo jak jechać na drugi koniec polski po auto.

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • VW: Sharan I 2FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
« Odpowiedź #51 dnia: 19 - Marca - 2017 - 07:50:12 »
Musisz uzbroić się w cierpliwość i na pewno znajdziesz.
Na bieżąco sprawdzaj ogłoszenia z Twojej okolicy.  Powiedz znajomym że szukasz takiego samochodu - może w kimś znajomym znajomego wygenerujesz potrzebę sprzedaży takiego auta.
Popatrz też po okolicznych komisach - może coś sensownego tam znajdziesz. Nie skreślaj komisu tylko dlatego że ktoś twierdzi że kupił tam złom. Na złomowisku znajdziesz dobre auto a wśród dobrych aut trafi się złom.
Życzę powodzenia

red@tapatalk

Offline bulbacz

« Odpowiedź #52 dnia: 19 - Marca - 2017 - 10:07:32 »
No miałem upatrzone jedno w komisie miałem jechać oglądnąć we wtorek ale no już poszło  :(

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • Kod: BVK
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
« Odpowiedź #53 dnia: 19 - Marca - 2017 - 10:49:40 »
No miałem upatrzone jedno w komisie miałem jechać oglądnąć we wtorek ale no już poszło  :(
To znaczy że nie było Twoje
Szukaj Twojego :)

red@tapatalk

Offline Scrappy

• clubmen
  • Silnik: 3.0 TDI
  • Moc: 265 KM
  • Rej: DS
« Odpowiedź #54 dnia: 19 - Marca - 2017 - 10:52:15 »
Pamiętaj, że trójramienną kierę czy alufelgi w każdej chwili możesz dokupić a akurat passat jest takim samochodem przy którym lepiej skupić większą uwagę na ogólnym stanie auta.

Offline bulbacz

« Odpowiedź #55 dnia: 19 - Marca - 2017 - 10:55:35 »
No szukam ale jak na razie nic ciekawego w internecie nie znalazłem pełno 1.9, 1.6, 2.0 a 1.8T mało :(

Dodano:  20 - Marca - 2017  -  10:35:47
A co możecie powiedzieć o tym ? [Link nieaktywny]

Martwi mnie jedno brak przycisku ESP lub zaślepki ?

Dodano:  25 - Marca - 2017  -  19:32:56
No i kupiony ten wyżej :D jak narazie jestem zadowolony :D

Offline dr.head

• :: StartLine
« Odpowiedź #56 dnia: 17 - Września - 2017 - 20:10:40 »
Witam wszystkich :bry:
Chce kupić Passata B5 FL 2.8 V6 4motion z LPG.
Czy warto kupić Passata B5 z takim silnikiem i założona instalacją LPG ?

Offline aggies1703

• Kod: AWX
  • Rej: GLE
« Odpowiedź #57 dnia: 02 - Lutego - 2018 - 18:41:31 »
Witajcie nie wiem gdzie zadac pytanie dlatego zadaje tu chce kupic pierwszego paska co myslicie o tym samochodzie:
https://www.olx.pl/oferta/vw-passat-1-9tdi-2003r-automat-CID5-IDrBwT7.html

Offline Gulasz

•  -baned-
  • Marka: Mercedes
  • Silnik: 1.9 M-TDI
  • Moc: 75 KM
  • Rej: GD
« Odpowiedź #58 dnia: 02 - Lutego - 2018 - 19:34:53 »
Na podstawie tego ogłoszenia nie można wiele powiedzieć .Fotki robione na myjni pod wiatą maskują dokładnie ewentualne różnice które mogą być na lakierze (różne odcienie koloru po ewentualnych naprawach ) .Fotki z środka auta pokazują dokładnie nic .To co najczęściej może potwierdzać/wykluczać podany przebieg auta są skrzętnie pominięte na fotkach .Tablice rejestracyjne mogą jedynie dać podpowiedź że auto pochodzi z polskiego zagłębia aut sprowadzanych z DE najczęściej jako mielonki (powypadkowe ,uszkodzone ) .
Próba telefonicznej rozmowy w celu uzyskania numeru vin i uzyskanie go od właściciela mogłoby dać więcej informacji .Warto też zapytać o ewentualne naprawy ,wymiany o których też w ogłoszeniu ani słowa .

Offline aggies1703

« Odpowiedź #59 dnia: 02 - Lutego - 2018 - 19:38:23 »
Koles mowi ze wszystko bylo robione na bieżąco ze z samochodem nie ma problemu. On chce sie ze mna zamienic na mojego peugeot 407sw 1.6 hdi 2006r. Ogolnie wydaje mi sie biedna wersja i nie znam tego silnika a tym bardziej skrzyni. Czy sa wytrzymale?

Dodano:  03 - Lutego - 2018  -  13:46:36
A kolego @Gulasz bym mogła prosić żebyś do niego zadzwonił i wypytał, widzę że jesteś obcykany ;-)

Tu podaje nr VIN: WVWZZZ3BZ4E127664

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #60 dnia: 03 - Lutego - 2018 - 08:24:27 »
On chce sie ze mna zamienic na mojego peugeot 407sw 1.6 hdi 2006r.
Z tej wypowiedzi można sporo wywnioskować .
Co jest powodem chęci zamiany sprawnego passata na pojazd o podobnych gabarytach .Gdyby chciał zamienić większy na mniejszy można by tłumaczyć że dużym boi się jeździć żona itp. Od strony spalania oba auta są na podobnym poziomie .Więc chęć zamiany na pojazd mniej paliwożerny też odpada .
Ja odpuściłby sobie ten egzemplarz chyba że peugeot ledwo trzyma się kupy i sprzedaż za gotówkę mało opłacalna a zamiana jest korzystniejsza finansowo .
Co do passata jest to silnik na pompowtryskach .Jeśli nie były robione a przebieg podany w ogłoszeniu okaże się autentyczny to jest duże prawdopodobieństwo że czeka ich wymiana/regeneracja za nie małą kwotę .Automatyczna skrzynia to taka bomba zegarowa ,jak padnie to koszta naprawy mogą przewyższyć cenę pojazdu. Ważna jest też kondycja turbiny która najczęściej przy tym przebiegu kończy życie .
Jak nowy nabytek nie musi być koniecznie w automacie rozsądniej jest kupić manuala. Jak ma być bardziej żywotny to wersja silnikowa nie na pompowtryskach .

Offline andrew7800

• Clubowicz
  • Model: Minivan
  • Silnik: 2.0 TDI-PD
  • Kod: BRT
  • Moc: 140 KM
  • Rej: BKL
« Odpowiedź #61 dnia: 03 - Lutego - 2018 - 13:41:14 »
Ja powiem tylko tyle że wszystko zależy od stanu auta. Silnik 130 KM w Passacie jest dość mocny i wytrzymały mimo że to pompowtrysk, Co do skrzyni to Raczej wystrzegał bym się automatu. Tak jak kolega @Gulasz wyżej napisał. Jest to loteria i jak padnie to spore koszta naprawy lub wymiany skrzyni na drugą.
Pojazd jest zarejestrowany w powiecie Starogard Gdański. Może kolega @Gulasz miał by ochotę i czas przy okazji obejrzeć to konkretne auto. To chyba jego okolice? ;)

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #62 dnia: 03 - Lutego - 2018 - 22:24:29 »
Nie mam daleko jakieś 45km .Niestety mam już nastawienie raczej negatywne i nawet gdyby miał złote klamki widziałbym w nim same negatywy .Auto rejestrowane w zagłębiu reanimacji mielonek pochodzących z DE i wiem czego można się spodziewać po oględzinach na miejscu .Byłem w tych rejonach nie raz w poszukiwaniu auta dla znajomych .Gdyby był w niezłej kondycji to poszedłby jak świeże bułeczki za gotówkę (raczej chodliwa marka) a nie w opcji na zamianę .   

Offline aggies1703

« Odpowiedź #63 dnia: 10 - Lutego - 2018 - 07:42:28 »
Witam prosze o jsk najszybsza opinie tych dwoch aut:

https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-passat-b5-fl-1-9-tdi-2004r-131-km-CID5-IDrVnmt.html
https://www.olx.pl/oferta/vw-passat-b5-kombi-1-9-tdi-zadbany-CID5-IDrUdmP.html

potrzebuje szybka opinie bo dzis ktoregos wezme do poludnia jak bedzie wart

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Offline Gulasz

•  -baned-
« Odpowiedź #64 dnia: 10 - Lutego - 2018 - 08:20:03 »
Pierwszy to automat i do tego z hakiem .Nikt nie montuje haka tak sobie dla jaj .Przebieg mało realny .Do tego cena do której jeszcze trzeba dołożyć opłaty .Osobiście nawet bym nie jechał go oglądać .Po ewentualnej transakcji powrót do domu na lawecie lub trefnych blachach i bieganie po urzędach (dla kogoś co ma czas i lubi to nie stanowi większego problemu ).Drugi (czarny) już na wstępie wypada korzystniej nawet ze względu na manualną skrzynię .Warto do oględzin zaopatrzyć się w kogoś z kompem by sprawdzić kondycję wtrysków i przy okazji innych dupereli  (by nie okazał się skarbonką bez dna ).Na plus przemawia fakt że jest na polskich blachach i po transakcji wsiadasz i jedziesz.Zmieniony rozrząd (jeśli ma na to jakiś papier ) to kolejne parę złotych w kieszeni .Jak dla mnie to trafniejszy wybór już na wstępie .Wszystko jednak zależy od kondycji .

Offline luki82ezg

• Silnik: 1.9 TDI VP
  • Kod: AHF
  • Rej: EL
« Odpowiedź #65 dnia: 28 - Marca - 2018 - 21:58:09 »
Witam wszystkich :bry:
Mam do Was gorącą prośbę w podpowiedzi o możliwej usterce w aucie Passat B5 1.9 TDI - które zamierzam kupić.
Na rozgrzanym silniku na wolnych obrotach słychać dziwny dźwięk coś jakby cmokanie - nie wiem jak to nazwać do tego po kilku sekundach pojawiają się nieregularne falujące obroty na biegu jałowym. Objaw występuje po rozgrzaniu silnika w różnym czasie po zejściu na bieg jałowy.
Dodam, że auto przyspiesza i jedzie bez żadnego problemu.
Ostatnio zrobiłem nim trasę 700 km i cały czas na zegarze 120-150 km/h i żadnego problemu z jazdą czy spalaniem.
Auto nie kopci, nie dymi.

Bardzo dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi.

Offline Danielb5

• VW: Passat B5
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: AJM
  • Rej: CAL
« Odpowiedź #66 dnia: 04 - Sierpnia - 2019 - 20:23:41 »
Witam Panowie szukam passatab5 lub b5 fl z dobrą buda obojetne czy sedan czy kombii 1.9 ajm 116km automat. Z uszkodzonym silnikiem bo moja buda jest na dwa razy a mam nowe zawieszenie i silnik po generalnym remoncie itp i chce wszystko wrzucic w inna bude. Jakies propozycje?

Offline VWFan

• Clubowicz
  • VW: Caddy IV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CFHC
  • Rej: LUB
« Odpowiedź #67 dnia: 04 - Sierpnia - 2019 - 22:11:09 »
Witam Panowie szukam passatab5 lub b5 fl z dobrą buda obojetne czy sedan czy kombii 1.9 ajm 116km automat. Z uszkodzonym silnikiem bo moja buda jest na dwa razy a mam nowe zawieszenie i silnik po generalnym remoncie itp i chce wszystko wrzucic w inna bude. Jakies propozycje?
Moja propozycja jest taka: pisz po ludzku bo ciężko Cię zrozumieć:
Passat to nazwa własna i piszemy z dużej litery, B5 i B5 FL to też odnośnie nazwy własnej i należy przyjąć pisownię z dużej litery, "z dobrą budą" nie jadłem żadnej budy i nie potrafię stwierdzić która jest dobra a która nie, "bo moja buda jest na dwa razy" - czyli co, Twoja buda jest na dwa kęsy ??
Moja propozycja to pisz poprawnie by inni Cię zrozumieli.
Takie pisanie powinno trafiać do kosza, albo gość umie pisać poprawnie albo niech się wreszcie nauczy.
Forum to nie więzienie by pisać ksywkami, skrótami, grypsami !!!!
Chcesz być poważnie traktowany to traktuj czytających poważnie !!!

VWFan

Offline Danielb5

• VW: Passat B5
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: AJM
  • Rej: CAL
« Odpowiedź #68 dnia: 04 - Sierpnia - 2019 - 22:35:11 »
Jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz nic. Każdy wie o co chodzi tylko Ty masz z tym problem. Jak sie nudzisz to bajki sobie włącz.

Offline VWFan

• Clubowicz
  • VW: Caddy IV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CFHC
  • Rej: LUB
« Odpowiedź #69 dnia: 04 - Sierpnia - 2019 - 23:04:22 »
To co miałem do powiedzenia wyraziłem w poprzednim poście.
Nie każdy wychował się w społeczności posługującej się ksywkami, skrótami, grypsami, tu obowiązują zasady poprawnej pisowni, jeśli tego nie akceptujesz nie pisz na tym forum bo łamiesz jego zasady !!!
Przypomnę że zasadą pisania na tym forum jest przestrzeganie pewnych zasad pisania i pisowni polskiej !!
Zasady pisania na forum są ogólnodostępne, możesz bez jakichkolwiek przeszkód się z nimi zapoznać.
Widzę że, zadajesz pytania wyłącznie dla własnych korzyści a może być coś dał od siebie ? Chociaż pisał w miarę poprawną polszczyzną ?
Nie umiesz poprawnie pisać - idź tam gdzie nie wymagają zasad poprawnej pisowni.

Proponuję zignorować pytanie "Danielb5" jeśli on ignoruje zasady tego forum !

VWFan

Tagi wątku: Passat zakup kontrolowany