0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
W jakim serwisie to bylo robiione...?
Właśnie jestem po wymianie tylnych tarcz i klocków z powodu buczenia przy hamowaniu z wyższych prędkości. Zrobione na gwarancji.
Orginalne co mam tez są ATE wiec pewnie tarcze również.
Ja w lutym też to zgłaszałem, ale niestety nie miałem tyle szczęścia co Ty, gdyż nic o żadnym biuletynie nie wiedzieli i nie widzieli problemu.
ATE komplet są np za 1500 na Allegro. różnica 100% w cenie
szukam sensu kupna orginałów
Po zamontowaniu przednich zacisków, przykręceniu węży odpowietrzyłem prawy, potem lewy /.../Zabrałem się więc za zaciski tylne.
Ale z kolejnością to chyba coś nie tak
Jak odpowietrzyć hamulce w samochodzie z układem ABS?Specjaliści, odpowietrzając układ hamulcowy w pojeździe, w którym zamontowany jest system ABS, zazwyczaj rozpoczynają pracę od sprawdzenia pompy hamulcowej. Często to ona jest problemem. Przy usuwaniu z niej powietrza należy kontrolować ilość płynu, która w niej zostaje. Zbyt niski poziom może doprowadzić do zapowietrzenia całego układu hamulcowego. Następnie przechodzi się do przednich kół samochodu. Czynność pozbycia się powietrza wykonuje się przy wyłączonym silniku samochodu. Należy wypełnić zbiornik wyrównawczy płynu hamulcowego aż do jego górnej krawędzi. Warto posłużyć się przewodem, który trzeba nałożyć na zawór odpowietrzający, a jego drugi koniec zanurzyć w płynie hamulcowym. Poprzez tak zwane pompowanie pedału hamulca auta (naciskanie i luzowanie) rozpoczyna się proces usuwania powietrza nagromadzonego w przewodach.Po odpowietrzeniu kół przednich rozpoczyna się prace związane z usunięciem powietrza z tylnej osi. W tym celu należy ponownie pompować układ pedałem hamulca, przytrzymać go i puszczać przy pracującym cały czas silniku pojazdu. Czynności wyglądają identycznie jak przy przywracaniu sprawności w przedniej osi. Po usunięciu powietrza można zgasić pojazd.