Skoro auto miałem podniesione i stało "na kołkach" to przeprowadziłem jeszcze raz odpowietrzanie wg. instrukcji z wyżej wymienionych linków, czyli kilkadziesiąt naciśnięć pedału hamulca na włączonym zapłonie, następnie lewe przednie, prawe przednie, prawe tylne, lewe tylne. Kosztowało mnie to ok 100-150 ml DOT 4 i kilkanaście minut pracy. W zasadzie z prawego przedniego chyba poleciało kilka maleńkich pęcherzyków powietrza. Zakończyłem ponownie na przednich, a co mi szkodzi. Pedał twardy.
Dokręciłem jarzma momentem 140 Nm (nie znam wartości serwisowej, więc wziąłem moment z tabeli momentów dokręcania śrub Tak pośrodku dla klasy 8.8 a 10.9. Załozyłem koła, dokręciłem również 140 Nm.
(konia z rzędem temu, kto odkręci koło na drodze tym kluczykiem fabrycznym, który umieścili w bagażniku.
Wsiadam, twardy. odpalam, wyjeżdżam, hamuje, ale jest wrażenie, że pierwszy centymetr naciśnięcia pedału hamulca, jest martwy, dopiero później hamuje ( nie zdążyłem się jeszcze przyzwyczaić do Tiguana, bo cały czas jeżdżę jeszcze Toyotą, stąd tez i te dylematy, czy tak powinno być, czy nie powinno) W Toyocie w zasadzie hamuje od razu.
Zrobiłem kilka prób awaryjnego hamowania, trochę pod strachem, bo deszcz padał. Wyjechałem najpierw na kostkę granitową, pamiętająca jeszcze czasy III Rzeszy. ESP się uruchomił po niezbyt gwałtownym ruszeniu, wciśnięciu gazu, następnie rozpędziłem samochód do ok 80-90 km/h. Gwałtowne hamowanie-auto zahamowało z lekkim znoszeniem, pasy przyciągnęły mnie do fotela, ewidentnie wyczuwa się działanie ABS-u. Kolejna próba na drodze mokrej asfaltowej. Prędkość 100 km/h, gwałtowne hamowanie. Lekkie znoszenie, wyczuwalny ABS. Powrót do garażu. Samochód stoi, każdorazowe naciśnięcie pedału hamulca bez włączania zapłonu, czy silnika -twardy. Hamulec postojowy działa, zaciąga i odpuszcza. Klocki na prowadnicach przesmarowane smarem TRW do tego przeznaczonym, prowadnice zacisku przedniego również. Zauważyłem, że nie mam Emergency Stop Signal, a szkoda. Czy możecie podać procedure krok po kroku jak to zrobić VCDE-sem i czy jest taka opcja ?