0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
VCDS'a już mam, ale nie działa z moim starym kabelkiem.
A co daje mowsA wersja ? Jakie ma rozszerzone możliwości ?
Zmiany i nowości w oprogramowaniu Wersja 18.9.0 dostępna od 07.11.2018Wstępne wsparcie dla modeli 2019.Dodana możliwość wyszukiwania kodu nadwozia dla funkcji "AutoScan".Nowe dane ASAM (296.0).Możliwość przybliżonego dopasowania danych ASAM w przypadku braku sprawdzonych danych dla danego sterownika UDS.Dodana obsługa znacznej ilości nowych sterowników.Nowa wersja VCDSScan z funkcją obliczania danych adaptacyjnych dla wtryskiwaczy (podziękowania dla Niels'a Ezerman'a).Nowe dane UDS i nowe dane w plikach etykiet.Inne poprawki i udoskonalenia zaprezentowane wcześniej w wersjach Beta 18.x.x . Wersja 18.2.1 dostępna od 30.04.2018Nowa funkcja w trybie OBD-II - mapowanie PID'ów.Udoskonalone rozpoznawanie nadwozia 3C VW46/VW48.Możliwość tworzenia dużych plików debug'u.Nowa wersja VCIConfig z możliwością przełączania między kanałami Beta i "oficjlanym".Dodatkowe - rozszerzone - informacje dla wielu kodów błędów(sterowniki UDS).Nowe dane ASAM (DS287).Nowe opcje protokołu dla HEX-NET i HEX-V2.Możliwość przedstawiania danych graficznie i zapisywania ich w tym samym czasie.Nowe wersje VCDSScan i LCode.Obsługa nowych adresów sterowników.Nowe, ulepszone pliki etykiet.
Witam może ktoś polecić gdzie kupię sprawdzonego VCDSa żeby to dobrze działało, bo ofert na różnych portalach jest pełno tylko skąd wiedzieć które są dobre
A w czym problem kupic vcds za 200 zl. ? Robi to samo, co ten który kosztuje w kilka raz drodze. Ja taki mam, 2 miesięcy, działa porządnie, i wszystkie kodowanie robiłem które chciałem realizować.
Na przykład w tym że już zakupiłem i nie działa, nie można zrobić skanu itp..
Dlatego myślę nad tym żeby zainwestować i mieć spokój.
Pewnie na Atmedze ten kabel.
Ale to chyba dobrze jeśli jest na Atmega i bootloader od Kolimera?