0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mam dylemat czy czekać czy brać lepiej wyposażonego japończyka ze słabszym silnikiem w automacie.
Ja na szczęście mam gwarancję ceny. Wczoraj wysłałem do VW Polska formularz skargi. Zobaczymy, co z tego się urodzi. Za namową znajomego wystąpiłem o samochód zastępczy do czasu odbioru mojego zamówionego. Jemu się udało i 3 miesiące jeździł samochodem od nich.
Wszystko mam na e-mail. Całą korespondencję posiadam Dodano: 08 - Lutego - 2022 - 19:31:57 @Romanog wczoraj zadzwonił obrażony kierownik salonu, że złożyliśmy skargę na salon i że mamy przyjechać na rozmowę. Nie mam nawet ochoty tam jechać.
Kolega dopłacił 10tys i wreszcie odebrał Arteona. Pojechałem obejrzeć auto i wyszły jaja. Okazało się, że to co słyszałem już wcześniej okazało się prawdą. Otóż często klienci otrzymują auta niezgodne z zamówionym wyposażeniem. U kolegi brakuje podwójnej podłogi bagażnika i podświetlanej listwy ledowej pomiędzy przednimi reflektorami. Na szczęście więcej niezgodności nie znaleźliśmy. Sprawdzajcie więc wyposażenie swoich samochodów przy odbiorze. Jednak w obecnej sytuacji i tak jesteście na straconej pozycji, ponieważ jeśli nie weźmiecie auta, to na wasze miejsce jest już kolejka chętnych.
Jak się robi 40tys km rocznie, 80% to jazda w trasie, na autostradzie, to jednak silnik 122km z głośną, bezstopniową skrzynią biegów może nie być dobrym wyborem czekam na Golfa.
Uwierz, że komfort jazdy autostradą Golfem w DSG i Corollą w hybrydzie jest bardzo porównywalny.