0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
może czas teraz na wyważarkę ?
Jak zdejmujesz oponę: biegniesz w kółko jak dawniej koń w kieracie czy pokręcasz kołem
ja wolę do wulkanizatora podjechać
Nie muszę nigdzie jeździć ,czekać czy się umawiać .Taka niezależność .
Ja preferuję dwa komplety kół, letnie i zimowe, koła zmieniam wtedy gdy przychodzi na to okres
No ja nam tylko 17”. Myślałem o 2 felgach aleraczej kupię 18 na lato
Bez wyważania zakładając samemu to ostanio chyba do 126p albo ojcu do traktora
koła po lub przed sezonem powinny być wyważone,
Przepisy nie nakazują by wielkość felg na lato była taka sam jak na zimę czy odwrotnie. Można stosować zamienniki tak by średnica koła był taka jak nakazuje fabryka.Jeśli ktoś na lato ma 19" czy 18" to na zimę może mieć 16"Ja w jednym aucie ma 2 x 15", a w drugim 17" lato i 16" zimaMając dwa komplety nie ma potrzeby sezonowego wyjazdu do wulkanizatora ani budowy własnej montażownicy.
oła po lub przed sezonem powinny być wyważone, dlatego nawet mając dwa komplety wizyta u wulkanizatora nikogo nie ominie
Od strony zwykłego "Kowalskiego"który przejechał te kilka miesięcy na komplecie letnich czy zimowych czym ma uzasadniać konieczność ponownego wyważenia
Ja wyważałem tylko wtedy gdy coś się zaczynało dziać .... robiąc np 2tys km zimą na krótkich trasach do pracy Galantem nie było sensu tego robić.
i prawie zawsze nie ma opcji, aby na koniec sezonu nie brakowało któregoś ciężarka
A włąsnie a jak sięma to do homologacji gdy założysz inne opony niż masz wpisane ?
Można stosować zamienniki tak by średnica koła była taka jak nakazuje fabryka.
Cytat: Marcino w 21 - Październik - 2019 - 08:40:37A włąsnie a jak sięma to do homologacji gdy założysz inne opony niż masz wpisane ?Zanim użyłeś cytatu a potem zadałeś pytanie, odpowiedź na nie już była w cytacie którego użyłeś