A co ten Car-Net właściwie daje ?
Dzięki funkcjonalności CAR-NET nawigacja dostaje informacje o natężeniu ruchu. Jest też niezbędny do wgrywania punktów POI, planowania trasy na komputerze, itp.Bez Car-Netu nie ma też WeConnect.
Pytanie do załozyciela wątku. Czy zamawiałeś Car-Net i nie ma go w ogóle na ekranie Menu DM? Kupiliśmy auto z placu, bo już było za późno na zamówienie i w ofercie i opcjach wyposażenia go nie było. Auto odebrane 2 tygodnie temu. Jest Discover Media i AppConnect, ale Car-Net nie tylko nie jest aktywny, ale nawet nie ma kafelka na Menu. Na stronach VGP i VW DE są informacje w broszurach, że można zawrzeć umowę z VW na usługi WeConnect i aktywować, ale infolinia od usłuf cyfrowych mówi, że nie i zachwala, że jest AppConnect, jakbym był idiotą i nie rozumiał, że to mi ma zrekompensowac brak łączności. Ktoś się oreintuje, czy jakiś update softu pozwala go dodać?Pozdrawiam
a jak to zrobić?
Po wczorajszej wizycie w salonie i dzisiejszych dwóch telefonach dowiedziałem się czegoś, co mnie nieco zdołowało. Otóż w jednym z salonów grzeczny pan, kiedy tylko wspomniałem CAR-NET i Discover Media w jednym zdaniu, rzekł: "Say no more" i opowiedział, jak w samochodzie, który sprzedał klientowi, odkryto brak CN w DM, jako pierwszy chyba nawet w PL przypadek tego fakapu.