Na nowy rok strzelil mi pasek rozrzadu.
W tamtym roku zrobilem sprzeglo, dwumase, i pare innych kosztownych rzeczy Wiec zeby nie kombinowac postanowilem wstawic uzywany silnik. Kupilem, na szczescie sprzedajacy udzielil mi 3 miesiecznej gwarancji. Mechanik założył odpalil i auto zaczelo dymic bialym dymem, nie mogl ustawic zaplonu. Okazalo sie ze pasek rozrzadu nietrzyma sie swojej lokacji tylko buja sie na lewo lub na prawo. Okazalo sie ze dolna zebatka ma lekkie luzy (gora dol lewo prawo) zadzwonilem do sprzedajacego i po paru burzliwych dyskusjach zgodzil sie wymienic silnik. Wiec mam nowy uzywany silnik i teraz zanim mechanik zalozyl go do auta sprwadzil wpierw i jest cos takiego jak na filmiku, generalnie dolna zebatka jest jajowata. Moje pytanie jest takie co z tym mozna zrobic. Bo jak sie dokreci ta pierwsza rolke z lewej to pasek schodzi tak jak za pierwszym razem. Mechanik powiedzial ze dalby go do gosci od planowania glowic zeby wymienic ta jajowa zebatke. Powiem tylko ze jestem laikiem mechanicznym i kompletnie nie wiem co mam robic.
Dodano: 25 - Lutego - 2019 - 13:26:55
[gmod]Na początku tematu technicznego, zawsze powinien się znaleźć, krótki opis: model, silnik, kod silnika, przebieg i ewentualne naprawy, które mogą mieć związek z opisywaną usterką. [/gmod]