Autor Wątek: POLO PROSTO Z SALONU - pierwsze wrażenia po odbiorze ?  (Przeczytany 22949 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arturch1977

• :: TrendLine
  • VW: Polo VI
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: WJ
Odp: POLO PROSTO Z SALONU - pierwsze wrażenia po odbiorze ?
« Odpowiedź #50 dnia: 18 - Marca - 2019 - 21:12:38 »
a sprawdzałeś w specyfikacji czy wspomaganie kierownicy masz ? ;)
Akurat wspomaganie od kilku lat w tej klasie jest dostępne seryjnie a tempomat jeszcze do seryjnego wyposażenia nie wszedł i to w żadnym chyba aucie z tego segmentu.

Offline Michał77

• Silnik: 1.0 TSI
  • Rej: WF
« Odpowiedź #51 dnia: 18 - Marca - 2019 - 21:13:33 »
Ale to nie przeglądacie specyfikacji wyposażenia, tylko ufacie że coś pewnie będzie ? Ja swój dwa razy osobiście w salonie przeglądałem, żeby niczego nie pominąć.
Moja wersja w Polsce jest trudno osiągalna a z tym wyposażeniem kosztuje około 75 tyś. zł.
No widzisz moja kosztowała ponad 80 tys. zł i tempomatu nie dali :D

Dodano:  18 - Marca - 2019  -  21:14:39
To się temacik rozruszał :) Dawać foty fur  :D

Offline Drmscp

• :: ComfortLine
  • VW: Polo VI FL
  • Wersja: GTI
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 205 KM
  • Skrzynia: DSG
« Odpowiedź #52 dnia: 18 - Marca - 2019 - 21:14:41 »
A słyszałeś, porównywales z innym audio w Polo ?
Oczywiście, inaczej bym tak nie twierdził. Mam porównanie z wieloma innymi systemami audio bo jestem entuzjastą i jest to dla mnie całkiem istotna kwestia (choć akurat w przypadku auta oczywiście nie najistotniejsza). Beats tak jak w przypadku wszystkich produktów sygnowanych tym logo, to tylko bas i nic więcej.

Offline arturch1977

« Odpowiedź #53 dnia: 18 - Marca - 2019 - 21:15:48 »
No widzisz moja kosztowała ponad 80 tys i tempomatu nie dali :D
No nie wiem. Ja wiedziałem co w moim modelu będzie a nie teraz szukam czegoś w aucie bo myślałem, że powinno być.

Dodano:  18 - Marca - 2019  -  21:18:44
Oczywiście, inaczej bym tak nie twierdził. Mam porównanie z wieloma innymi systemami audio bo jestem entuzjastą i jest to dla mnie całkiem istotna kwestia (choć akurat w przypadku auta oczywiście nie najistotniejsza). Beats tak jak w przypadku wszystkich produktów sygnowanych tym logo, to tylko bas i nic więcej.
To trafił swój na swego. Ja też lubię dobry dźwięk a nie tylko aby coś grało i gadało. System Beats to nie tylko bass.

Offline kopytko

• Rej: WX
« Odpowiedź #54 dnia: 19 - Marca - 2019 - 17:53:49 »
A jedynka zawsze Wam wchodzi ? :)
myślałem że tylko u mnie coś się psuje ;/
U mnie czasami wchodzi lekko do połowy a potem mam większy opór i muszę wciskać mocniej.

Offline Drmscp

« Odpowiedź #55 dnia: 20 - Marca - 2019 - 11:53:47 »
Te skrzynie manualne VW to już tak chyba mają. W starej polówce też był problem z wrzucaniem jedynki i wstecznego. Czasem trzeba było cofnąć na luz, odcisnąć sprzęgło i wcisnąć z powrotem, wtedy wchodziło bez problemu. W nowej również zauważyłem, że jedynka nie zawsze idealnie wchodzi, co będzie irytowało, w końcu to auto miejskie. Nie sądzę abyśmy wszyscy nie potrafili biegów zmieniać i jak jeden mąż nie wciskali sprzęgła do końca przy zmianie biegu. Chociaż kto wie, Honda swoich klientów oskarżyła o brak umiejętności jazdy z manualną skrzynią gdy padały jak muchy przez wadę konstrukcyjną w TypeR...

Offline Michał77

« Odpowiedź #56 dnia: 20 - Marca - 2019 - 15:51:43 »
to ja miałem chyba farcika bo u mnie żadnych problemów ze skrzynią nie ma...Wszystko wchodzi elegancko :) Natomiast irytują mnie minimalne drgania na pedale sprzęgła, czy to na postoju czy podczas jazdy, wystarczy że przyłożę nogę do sprzęgła i już czuje te wibracje. Tak od nowości...

Offline kolnierz

• Wersja: Comfortline
  • Silnik: 1.0 TSi
  • Rej: WN
« Odpowiedź #57 dnia: 20 - Marca - 2019 - 16:07:45 »
U mnie wszytsko ładnie chodzi, biegi wchodzą jak w masło. Audio działa super chociaż mam to podstawowe z 4 głośnikami. Wibracji nie czuje raczej żadnych na sprzęgle. W porównaniu z moim drugim samochjodem Focusem Mk3 to praktycznie żadnych wibracji, tam to dopiero czuć jak cały silnik się kręci i buczy przy dotykaniu sprzęgła. Jedynie co mnie drażni to od nowości czyli ponad miesiąć :-P nie wiedziałem co mi tak wibruje przy niższych obrotach myślałem, że to deska rozdzielcza, okazało się że to przycisk w hamulcu ręcznym, wchodzi w wibracje i trzeba go lekko dotkonąć zeby się ułożył. Tak na marginesie w piątek jadę na akcje serwisową właśnie z ręcznym powiem żeby to poprawili.

Offline Drmscp

« Odpowiedź #58 dnia: 20 - Marca - 2019 - 17:44:45 »
Moje już przyszło z poprawionym ręcznym i pasem bezpieczeństwa.

Przy okazji, w wersji bez fabrycznych LEDów, gdzie znajdują się światła do jazdy dziennej, w głównym reflektorze, czy w zderzaku? Nigdy na to nie zwróciłem uwagi, a jadąc tego nie sprawdzę. ;-)

Offline Michał77

« Odpowiedź #59 dnia: 20 - Marca - 2019 - 17:55:14 »
są w zderzaku... ciekawe czy jest możliwe przełożenie lamp ledowych w miejsce lamp zwykłych..

Offline Drmscp

« Odpowiedź #60 dnia: 20 - Marca - 2019 - 17:57:26 »
Hmm, postojowe są na pewno w zderzaku. Byłem przekonany, że do jazdy dziennej będzie listwa w głównym reflektorze podobna do tej z pełnych LEDów. :( Teoretycznie są retrofity LEDów jako zamienniki zwykłych halogenowych, ale jest to nielegalne.

Offline Michał77

« Odpowiedź #61 dnia: 20 - Marca - 2019 - 17:59:55 »
no właśnie ja też byłem przekonany że tak będzie i nie brałem full led.. teraz troszkę żałuje bo autko prezentuje się znacznie lepiej..

Bardziej chodziło mi o podmiankę całych oryginalnych lamp na te full led albo po prostu tych z GTI :) Zastanawiam się jakie są wejścia i w ogóle czy komp nie pokaże wtedy błędów.

Offline Drmscp

« Odpowiedź #62 dnia: 20 - Marca - 2019 - 18:03:58 »
Prawda, z pełnymi LEDami wygląda super. Mimo wszystko bym nie wziął, nie za 3500 zł. Z czegoś trzeba zrezygnować bo Polówkę się doposaża cenowo przynajmniej jak segment wyżej i szybko można wejść w przedział cenowy, który pod znakiem zapytania stawia sens zakupu Polo zamiast auta z segmentu wyżej. Tym bardziej jeśli chce się silnik ten przynajmniej 95 KM TSI, to już cennik jest tak skonstruowany, że z tym silnikiem nic innego jak highline nie opłaca się brać. No i już na starcie mamy (aktualnie) prawie 63k katalogowo.

Offline Michał77

« Odpowiedź #63 dnia: 20 - Marca - 2019 - 18:07:31 »
 :vwclubpolska:

Offline arturch1977

« Odpowiedź #64 dnia: 21 - Marca - 2019 - 09:36:56 »
No i dlatego właśnie ja wziąłem Full LED bo inaczej to wygląda słabo.
W nowej Ibizie i Fabii zrobili światła dzienne LED w reflektorze a w nowym Polo zrobili inaczej (jak w starej Skodzie, też były światła dzienne w zderzaku).
Poza tym LEDy świecą o całą wieczność lepiej od zwykłych halogenowych.
Według mnie warto dopłacić do tego, pewnie że szkoda wydać 3500 zł ale teraz wiem, że się opłaca.
Zresztą dynamiczna regulacja zasięgu też jest fajna bo nie trzeba pamiętać przy obciążeniu, że trzeba regulować wysokość wiązki świateł aby innych nie oślepiać.

Offline Drmscp

« Odpowiedź #65 dnia: 21 - Marca - 2019 - 09:46:08 »
O, dobrze, że mi przypomniałeś o tej regulacji zasięgu bo nie sprawdziłem jak fabryka ustawiła, a wnerwia mnie strasznie jak jestem przez jadących z naprzeciwka oślepiany.

Ogólnie producenci stosują różne sztuczki, żeby uatrakcyjnić pewne dodatki, aby nabywca uważał je za "must have". Tak jak te LEDy, albo obcięcie tempomatu na polski rynek bo np. Brytyjczycy normalnie mają tempomat, a nie tylko limiter. No trudno, nie można mieć wszystkiego, tzn. można, ale za jaką cenę...

Offline Polczman

• Rej: SK
« Odpowiedź #66 dnia: 21 - Marca - 2019 - 18:38:08 »
Mi w salonie powiedzieli ze nie ma możliwości montażu ledow poza fabryka, może ktoś to rozgryzie z czasem. Active info display tez chętnie bym przygarnął ????

Offline Drmscp

« Odpowiedź #67 dnia: 22 - Marca - 2019 - 12:36:18 »
Co byście zmienili w Polo z takich praktycznych rzeczy? Żałujecie, że wzięliście jakiś dodatek i go nie używacie albo jakiegoś wam brakuje? Może komuś to pomoże przy zamówieniu w przyszłości.

1. Szkoda, że schowek na okulary nie jest z jakiegoś miększego materiału. Jeszcze mi się nie udało ich tam wsadzić tak, żeby się nie obijało. Zanim zidentyfikowałem co tak trzeszczy, to zacząłem na biedne Polo biadolić, że już coś skrzypi; ;-)
2. Żałuję, że nie dopłaciłem do odrobinę większych felg, chociaż 16" bo kolor auta mi bardzo uwydatnia, że to tylko 15". Przy ciemnym kolorze mniejsza felga nie rzucałaby się w oczy;
3. Fajnie byłoby mieć LEDy bo cały reflektor wygląda bardziej "drapieżnie", no i światła do jazdy dziennej są w głównym reflektorze.
4. App-connect brać koniecznie, działa super – przez głośniki w aucie, a mikrofony gdzieś też w kolumnie kierownicy muszą być bo gdy telefon trzymam w schowku, to dobrze mnie słychać. Asystenta google wywołuje się przyciskiem na kierownicy. Śmiesznie niska dopłata za funkcjonalności, które oferuje.

Offline arturch1977

« Odpowiedź #68 dnia: 22 - Marca - 2019 - 12:47:14 »
Co byście zmienili w Polo z takich praktycznych rzeczy? Żałujecie, że wzięliście jakiś dodatek i go nie używacie albo jakiegoś wam brakuje? Może komuś to pomoże przy zamówieniu w przyszłości.

1. Szkoda, że schowek na okulary nie jest z jakiegoś miększego materiału. Jeszcze mi się nie udało ich tam wsadzić tak, żeby się nie obijało. Zanim zidentyfikowałem co tak trzeszczy, to zacząłem na biedne Polo biadolić, że już coś skrzypi; ;-)
2. Żałuję, że nie dopłaciłem do odrobinę większych felg, chociaż 16" bo kolor auta mi bardzo uwydatnia, że to tylko 15". Przy ciemnym kolorze mniejsza felga nie rzucałaby się w oczy;
3. Fajnie byłoby mieć LEDy bo cały reflektor wygląda bardziej "drapieżnie", no i światła do jazdy dziennej są w głównym reflektorze.
4. App-connect brać koniecznie, działa super – przez głośniki w aucie, a mikrofony gdzieś też w kolumnie kierownicy muszą być bo gdy telefon trzymam w schowku, to dobrze mnie słychać. Asystenta google wywołuje się przyciskiem na kierownicy. Śmiesznie niska dopłata za funkcjonalności, które oferuje.

1. ja okulary do schowka wkładam w dodatkowym etui i nic nie stuka, nie trzeszczy podczas jazdy w tym miejscu
2. felgi wybrałem 16" Torsby w kolorze szaro-czarnym, przynajmniej nie widać tak brudu na nich jak na zwykłych srebrnych
3. co do LEDów zgadzam się, wygląd i jakość światła z niego to inna bajka (już nie chcę mieć zwykłych lamp halogenowych)
4. APP-Connect działa super, niskim kosztem ma się praktycznie nawigację (ja do tego tylko to używam). Mikrofon jest umiejscowiony w podsufitce koło przedniej lampki, telefon może być nawet w bagażniku, on nie pobiera ze swojego mikrofonu dźwięku.

Offline Drmscp

« Odpowiedź #69 dnia: 22 - Marca - 2019 - 12:50:39 »
No własnie chodzi o to, żeby nie trzeba było wkładać tam w etui, żeby podczas jazdy można było jedną ręką je sobie wyciągnąć i założyć. A Torsby bardzo ładnie wyglądają. :-)

Offline arturch1977

« Odpowiedź #70 dnia: 22 - Marca - 2019 - 12:55:58 »
No własnie chodzi o to, żeby nie trzeba było wkładać tam w etui, żeby podczas jazdy można było jedną ręką je sobie wyciągnąć i założyć. A Torsby bardzo ładnie wyglądają. :-)
Mi zależało na tym, aby w ogóle był schowek na okulary a że w wewnątrz jest zwykły plastik to już trudno.

Offline Drmscp

« Odpowiedź #71 dnia: 23 - Marca - 2019 - 15:46:42 »
Zaczął mi wczoraj drgać przycisk na ręcznym. Jest bardzo luźno osadzony i trzeszczy na nierównej drodze. Cóż, będę musiał to zgłosić jak pojadę olej zmienić. Poza tym, po pierwszym tysiącu kilometrów jest super. :-)

Offline RAV CB

• Moc: 115 KM
  • Rej: CB
« Odpowiedź #72 dnia: 27 - Marca - 2019 - 22:11:05 »
Witam
Od kilku dni jeżdżę nowym Polo i z każdym dniem upewniam się w słuszności wyboru. Jest jednak kilka rzeczy, które nie dają mi spokoju. A mianowicie,  posiadam wersję highline gdzie w standardzie powinien być czujnik deszczu,  samościemniające się lusterko wsteczne oraz schowek pod fotelem pasażera. Może jestem jakiś nieogarnięty, ale żadnego z tych dodatków w moim samochodzie nie zauważyłem.  Być może z końcem roku wprowadzili jakieś zmiany w wyposażeniu i konfigurator tego nie uwzględnia. Mój samochód wyprodukowany został w grudniu zeszłego roku.

Offline Drmscp

« Odpowiedź #73 dnia: 27 - Marca - 2019 - 22:13:38 »
Jeśli został wyprodukowany w grudniu, to jeszcze nie ma w standardzie w highline czujnika deszczu. Ten jest dopiero od 10. tygodnia produkcji. Jeśli powiedziano ci, że będzie miał to w standardzie, to zostałeś wprowadzony w błąd.

Offline Polczman

• Rej: SK
« Odpowiedź #74 dnia: 27 - Marca - 2019 - 22:35:12 »
Mój został wyprodukowany tez pod koniec roku i ma czujnik deszczu, przyciemniane lusterko za które nie byłem kasowany ekstra. Higline plus pakiet komfort 61k. Czy któryś z forumowiczów kupował może auto w vw bednarek Łódź? Mam pełno problemów z tym salonem...

Tagi wątku: