0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
........bo jakiś zapas (jakby co) trzeba wozić. Dojazdówka nie wchodzi z tego co czytałem w grę przy napędzie 4motion, a i zestaw naprawczy przy czujnikach też mi odradzano.Felgi na aucie są oryginalne, z jakimi auto wyjechało z ASO (sprawdzałem w ASO kod felg). Opony były podmienione (był rozmiar 19/225/35), ale kupiłem już nowe, zgodne z rozmiarem zalecanym przez VW - 19/235/35.Twoim zdaniem jakiego zapasu w związku z powyższym szukać ? (myślę, że będą szukał jakieś używki).
ale jeśli średnica zewntrzna będzie bardzo zblizona to ja nie widzę argumentów przeciw.
Argumentem przeciw są przepisy mówiące o stosowaniu opon na jednej osi o tym samym bieżniku nie wspominając o rozmiarze (szerokość ,wysokość ).Jak widać przepisy sobie a życie sobie
Czy lepiej jednak znaleźć kompletne koło 215/50 R17 z zerowym "odchyleniem" (wtedy raczej bieżnik opony będzie inny).
Bieżnik opony będzie miał tutaj duże znaczenie? Trudno będę miał znaleźć w R17 taki sam bieżnik w używce
Hey, mam pytanie sugestię. kupuję alu felgi 18 co mojego CC rozważam opony 235/45 R18 jednak wszędzie widzę zalecenia 235/40 R18. Moje pytanie czy to miałoby znaczyć, że 235/45 R18 nie będą się mieściły w nadkolach?