0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
nic do dodania
Oprócz oleju 🤣. Powinni zacząć robić zbiorniki na olej tak jak jest na Ad blue.
Przecież Hyundai/KIA mają te same silniki
Napisałem z doświadczenia życia codziennego a nie opinii z interneta
Peugeoty i citroeny hdi-totalnie nic się nie dzieje.
W fordzie Też są montowane te silniki i najbardziej co mnie denerwuje to dostęp do filtra oleju .
I co z tego?
niestety są silniki forda... nie hdi
.Zero nauczki z 1.0 ecoboostów...
Non stop usterki elektryki. Tak jak w tych sportage.W sportage na gwarancji wymieniali nawet wiązki elektryczne.
Albo pojedynczy przypadek albo dość dziwne, bo zakładam, że w KIA/Hyundai/benzyna/diesel te rzeczy są niemal te same.
Wiadomo że nie są oznaczone HDI w fordzie jest użyta nazwa 2.0 TDCi (Duratorq) np. Wiadomo że to mix i nie wszystkie będą w te silniki wyposażone. A pod osłonami znaczki citroena albo peugeot. Jakiś czas temu taki galaxy z przebiegiem 360 tys był na serwisie i był suchy jak pieprz. Zero wycieków. Cytat: yogibabu w 14 - Grudnia - 2024 - 23:44:53 No nie-te silniki u nas to nie duratorq a ecoblue.To wynalazek forda a nie psa.CZYTAJ I STOSUJ: https://vw-clubpolska.pl/index.php/topic,5104.0.html
A ja nie chce żyć w żadnej kolonii, również w zachodniej, chciałbym aby państwo samo za siebie decydowało a nie ktoś za nas. Dawniej ZSRR za nas decydował, teraz UE za nas decyduje, zawsze ktoś za nas musi decydować bo co, sami nie potrafimy? Już kiedyś Niemcy chciały za nas decydować i wiemy jak się to skończyło. Teraz również chcą za wszystkich decydować pod przykrywką unii europejskiej, niestety unia to nie są równe warunki dla wszystkich, dlaczego jesteśmy traktowani jak kraj II kategorii? Dlaczego rolnicy dostają 25% tego co rolnicy w UE? Poza tym "zachodnia kolonia" w dłuższej perspektywie choć patrząc co się dzieje to chyba w krótszej, jest skazana na upadek.