0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Czyli zostaje hotspot WiFi z telefonu albo z zewnętrznego sticka USB lub routerka np. podpinanego do gniazda zapalniczki.
Jako ciekawostkę podam, że w nowym Volvo XC60 który kupił mój kolega, można udostępnić Internet poprzez HotSpot Bluetooth w telefonie. Po skonfigurowaniu, każde podłączenie telefonu po bluetooth udostępnia Internet z automatu. Prościej się chyba nie da zrobić niż to co zaimplementowało Volvo.
Mam to rozwiązane dokładnie w ten sposób + karta AERO z pakietem 500MB za 2PLN na 30 dni. Stick wpięty w bagażniku.
A jako ciekawostka odnośnie navi i map Here - tydzień temu jechałem w góry i poprowadziło mnie na obwodnicę Częstochowy, która będzie istnieć może pod koniec tego roku, a raczej w 2019
Czyli zostaje hotspot WiFi z telefonu
A próbowałeś udostępniac hotspot po BT lub USB z iPhone'a?
No to super. Jak bedzie auto to oczywiście sprawdzę ja to działa.
Mam ale zupełnie nie używam.. gdybym miał wybierać to akurat tę opcję bym odpuścił.Ostatnio dużo słucham radia internetowego stream-owanego z telefonu poprzez BT - jakość jest zbliżona do DAB.Dodam jeszcze, że używam aplikacji myTuner (na Apple), która w pełni się to integruje z wyświetlaczem (DP) i działa tam gdzie mamy Internet, czyli zasięgiem jest podobnie jak DAB.
Od jakiegoś czasu nie gra mi radio zwłaszcza Szczecin extra, radio Szczecin łapie po chwili a 1.2.3.4 jak im się chce.czy też tak macie?dzisiaj na postoju extra grało a po uruchomieniu silnika pokazała się przekreślona antenka i cisza.