Witam wszystkich (bo to mój pierwszy post
)
Mam dokładnie to samo
Wygląda to na problem opisany pod koniec wątku fuckup'ów. Czyli dzieje się tak, gdy włączony jest "auto-hold" i po wyłączeniu silnika zbyt szybko puszczam pedał hamulca, a potem rygluję drzwi (silnik TSI 1.4, manual, z easy open). Jeśli poczekam, aż symbol (P) zapali się na czerwono + dodatkowo 3-4 sekundy, to problem nie występuje.
Znalazłem też drugi przypadek, gdy występuje ten problem - jeśli się zatrzymam przy włączonym auto-hold, zrzucę bieg, puszczę pedał hamulca i wyłączę auto (też piszczy).
Byłem wczoraj w serwisie VW i zgodnie z opisem wklejonym w wątku fuckup'ów poprosiłem o sprawdzenie oprogramowania. Powiedzieli, że mam aktualną wersję, a tym samym akcja serwisowa (polegająca na aktualizacji sterownika hamulca postojowego) nie dotyczy mojego egzemplarza. Mogą się pochylić nad problemem, ale na to potrzeba czasu, diagnostyka, itp. ...
Cóż, właśnie się zastanawiam, co z tym fantem zrobić. Bo z jednej strony gdy odczekam tych parę sekund, to wszystko gra, a z drugiej strony coś jest jednak nie tak. Może za jakiś czas będzie akcja serwisowa z tym związana?
Macie jakieś inne pomysły/doświadczenia z serwisem w tym temacie?