No właśnie - przy wypalaniu pali znacznie więcej niż normalnie i to też się odbija na kosztach użytkowania.
zrób jeszcze kalkulacje dla 2.0 tdi 150KM vs 2.0 TSI 180
Teraz moje wrażenia w porównaniu do A4 B8 2.0 TDI 143KM 320Nm i 9,7s "do setki"
Tak myślałem, że o tym teście piszesz.
hmmm, to chyba miałeś zapchany DPF bo mój A4 B8 2.0 tdi 143KM katalogowo ma 9.2
Co do DPF - w poprzednim samochodzie raz nie stworzyłem wystarczających warunków do wypalania i skończyło się trybem awaryjnym, brakiem mocy itd. Mam wrażenie, że od tamtego czasu samochód jeszcze nie doszedł do siebie Kiedy samochód już był w trybie awaryjnym to właściwie nie miałem możliwości aby go wypalić i musiałem jechać do serwisu
Tak czy siak jak dla mnie 150 nie jedzie w ogolę zdecydowanie za slaby jest (natomiast sama jazda tym silniczkiem jest całkiem przyjemna pomijając osiągi)
myślę, że ~300KM i będzie to jechało
Nie żeby 2.0 TDi 150KM był zły, jeździ całkiem OK. Jest to odrobine za słaby motor do auta tej wielkości i jest to od czasu do czasu wyczuwalne. Zwłaszcza, że podnosi jego masę. Jak ktoś jeździ spokojnie/nie wyprzedza za dużo można brać, tak samo jak 1.4 TSI.
Niestety ale DSG przy dieslu jest bardzo ospała i jest to zauważalne wzgledem benzyny (choc tam tez nie jest jakos rewelacyjnie)Ale mysle ze to kwestia softu