Po prostu każdy zrobi to co uważa za stosowne szczerze mówiąc trochę żałuje że nie zamówiłem michelin całorocznych
Ja również poczytałem o oponach całorocznych i chwilę się nad nimi zastanawiałem - fajna alternatywa. Po przemyśleniu kupiłem jednak zimowe, no bo przecież mam jak każdy fabrycznie nowe letnie wiec co miałbym z nimi zrobić. Natomiast w poprzednim aucie jak po 5 latach kupiłem 2 nowe komplety opon letnie i zimowe, to w konsekwencji okazało się że sprzedawałem auto z prawie nowymi 1,5 rocznymi oponami. Aż mi było szkoda, że za mało je użyłem/zużyłem w stosunku do kasy jaką na nie wydałem :-)Dlatego jak obecne 2 komplety się zużyją, to jako kolejny zakup zamiast kupować 2 nowe komplety (letnie i zimowe) i jeździć na nich 1,5 roku poważnie rozważę zakup opon całorocznych.
Ja całkowicie polecam całoroczne...
Ja również poczytałem o oponach całorocznych i chwilę się nad nimi zastanawiałem - fajna alternatywa.
Mój przyjaciel kupił kilka miesięcy temu nowego Paska i podszedł do tego właśnie jak wyżej ... tyle, że uznał to za super - a nie tylko fajną - alternatywę. Lekko popadało, zaznaczę ponownie, LEKKO, i prawie rozbił auto. Oczywiście, zaraz wysuniecie masę komentarzy typu "bo za szybko jechał". Nie, on sam przyznał że to opony go zgubiły na lekkim łuku.
Czy mamy 2 komplety czy tylko jeden i robimy przekładkę opon nie zmienia faktu, że za każdym razem powinno sie wyważyć koła (wystarczy wjechać w dziurę i już koło moze byc zle wyważone)Ja w swoim aucie czasami nawet 5 razy wyważam w danym sezonie (niski profil i nasze drogi)
Marka marce nierówna...
Vredestein Quatrac 5, więc ciężko winić wybór opony
W/g mnie to klasa wyższa średnia, a co niektórzy twierdzą, ze premium.
jak czasem popatrzę co za zimówki ludzie mają założone to wydaje mi się, że znajdę nie jedną ofertę lepszych całorocznych
Moje doświadczenie z Nokianami jest takie, że bym się zabił na zakręcie który pokonywałem (w tamtym czasie) po kilkanaście razy w miesiącu przez 15 lat.Zakręt się nie zmienił, nawierzchnia też nie, prędkość przepisowa ... a wystarczyło trochę wody i jako jedyne opony w życiu przed i po tamtym zdarzeniu wyniosły mnie na przeciwny pas ruchu.
Continental WinterContact TS 850P na 18" Kingstonach;po jednym sezonie mogę stwierdzić (i żona to potwierdza), że Dunlopy WinterSporty 4D były znacznie lepsze
WR D4 ale po tym co widzę, to zwyczajnie się boje...