tak uzywke z audi bo i ile takia polos z sharana dobra trafic to prawie nei mozliwe tak poloske z audi sprawna to nie problem. Nie ulegaja tam uszkodzeniu jesli oslona byla cala a auto nei wykonalo miliona kilometrow. Natomiast przegub z zamiennika jak juz wspominalem ma taka gwarancje jak żadną. Powiedz no- kupisz taki przegub na allegro za 120 zl plus przesylka ze 25-30 zl. Po miesiacu niech nawet bedzie ze tyle wytryzmal jest stukot i drgania. Musisz miec fakture z montażu z jakiegos warsztatu. Powiedzmy z ezalozenie to 50-80 zl. Wysylasz na reklamacje ten przegub i zostajesz bez auta albo zakladasz inny lub stary to tez koszty co nie. Dostajesz odpowiedz gwarancyjną- powiedzmy ze pozytywna dla ciebie i dostajesz albo drugi przegub albo zwrot kasy czyli tylko 120 zl. Poniosles koszty dwoch wysylek plus mintaż u mechanika też dwa razy i nadal jestes w czarnej tej no wiemy wszyscy gdzie a kasy juz wydales prawie 300 zl. Opłacało sie?? Raczej nie. ja juz wymienilem tych przegubow u siebie chyba 3 albo 4 sztuki z audi i koszt zakupu to byl zazwyczaj okolo 50-70 zl. Wymiana jak u Ciebie czyli we wlasnym zakresie. Pomijam fakt taki ze te przeguby to sie narozbieralem po kilka razy kazdy, nazamienialem miejscami i stronami itd.
Kleilem linka ze ludzie tam pisuja ze jakies tam kiblowate przeguby moga sie sprawdzac w jakims tam passacie czy golfie i tam luz na poziomie 1-2 mm moze nie byc nawet odczuwalny tak wiele razy pisalem na forum SGA ze luz na krzyzaku wielkosci polmilimetra powoduje ze jadac juz czuje drgania na kierownicy. Moze nie przy 80 km/h ale przy 140 juz tak. Po co to drążyć temat jak jest to juz rozwiazanie dla wiekszosci ludzi. Sporo ludzi za moja namowa wymienilo taki przegub na ten uzywany z audi i odrazu mowilo ze jest okej. To sa dziesiatki ludzi z forum SGA.
Czemu nie przerabiają albo nie chca przerabiać?? Bo to troszke czasu tez zajmuje i jest szansa ze sie cos nie uda i ze bedzie drgalo nadal. Prosciej jest odkreci i rpzykrecic drugi. Zresztą SGA juz teraz kosztuje ponizej 10 tys zl z rdi PD na pokladzie i przy tuningu trzeba pomyslec o wiekszym turbo- 1000-1500 zl do tego wtryski 1500 zl do tego sprzeglo 1000-2000 zl plus wszelkie inne dodatki i robocizna i sam tuning na hamowni i kwota wychodzi okolo 5000-7000 zl. Troszke sie juz robi duzo a jak czytam i czytam to ludzie krzywia sie bo zakladaja wieksze turbo i potem strojenie robią u tunera i albo sprzeglo z dwumasem nie daje rady albo wtryski sie nei wyrabiają bo szkoda im kasy wydawac na to. 95% ludzi musi komus zlecic takie zrobienie polosi zastepczych a i to nie bedzie ich kosztowac 200 zl za polos czyli razy dwa to 400 tylko duzo wiecej. Mechanik tez musi cos skasowac za swoj czas i zajecie podnosnika na kilka dni. Choć pewnie wiekszosc pogoni takiego typa ze oni takowych przerobek nie robią. Dlatego pisalem ze owzem moglem wykonac kilka takich przerobionych polosi na handel ale chetnych brak a ja ne bedze cos robil powiedzmy w 4 sztukach i czakal az ktos łaskawie powie ze za 1000 zl wezme bo jak wystawie cene poczatkową 1500 to powiedza ze drogo. To ja odrazu mowie to radzcie sobie sami. Pisalem kiedys na forum SGA ze jeden komplet takich polosi przerobionych zrobilem dla siebie. Dzialalo ale trafil sie znajomy z SGA co to ciaga lawety i płakał i gadal ze mu siadaja i ze odkupi ode mnie te poloski za dobra kase. TO sprzedalem. Wrocilem na szybkiego do seryjnych polosi ale wpadlem na inny pomysl z tymi seryjnymi i tak to juz zostalem z tymi. Puki co seria mi sie spisuje dobrze i rok albo nawet wiecej juz mi działają bo trzeba wiedziec co trzeba przerobić.
To samo jest z ta podporą półosi z tym nieszczesnym wielowpustem ze to niby siada od wody i soli bo tak wypisuje firma z Torunia MotoMax. Tylko trzeba myślenie wlaczyć i samemu dojść co i jak sie tam dzieje i czemu to sie tak wypracowuje a w dyferencjale ten sam a nawet mniejszy wielowpust sie nie wypracowuje. Dziwne co nie?? Nie bo Moto Max pisze ze to do soli i wody a dziwne bo sie wypracowuje tez jak tam smaru nawalone jest az sie wylewa i co teoria Moto Maxu legła w gruzach.
Daj spokoj kolego Gulasz bo tak jak mowilem nie raz i nie dwa- lubie Cię i co do wielu spraw masz racje. Albo daj spokoj albo zrob jakąś przerobke tych półosi i sprzedawaj. Tylko odrau ci mowie ze pojawi sie zaraz 5 innych firm ktore beda cie kopiowac za mniejsze pieniadze mozesz mi wierzyć. Tak jak MotoMax poczatkowo cos tam wymyslil a potem sto innych ludzi zaczelo robic to samo.
Tak jeszcze dodalem fotke tego przegubu. Tu sa moje trzy zaorane juz ale nie pamietam czy jeszcze gdzies w piwnicy z jeden albo dwa sie nie chowają. Dodam jeszcze ze zewnetrznego zadnego nei wymieniałem- wg mnie sa na tyle pancerne ze trzeba nieudolnie jezdzic by takowy zaorac.