0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nie robiłem diagnostyki bo nie wiedziałem czy zamówić kabel pod VCDS czy lepiej OBDeleven.
mimo iż trzeba mieć laptopa i połaczenie kablem to polecam VCDS
Czy to oznacza, że już nic nie zrobię i jestem skazany na pozbawienie mnie z systemu, czy może jest jeszcze jakaś możliwość, żeby system znów działał?
czy są dla lewej i prawej lampy osobne bo jak już pisałem tego nie wiem.
Z naszego doświadczenia, powinny być wspólne dla obu reflektorów
Oświetlenie ambiente z przodu tzn kierunki w stylu USA.Trochę jaśniej to opiszę, niż na załączonym screenie i dodam kilka rzeczy.Cent. El 09Kod Dostępu: 31347AdaptacjeInnenlicht Leuchtenkonfiguration - Ambiente_Applikationsleiste_in_Instrumententafel auf "verbaut" setzen Tu chodzi o ustawienie, aby nasze US'y dały się sterować z poziomu panelu. Będą wyświetlane jako "Oświetlenie ambiente z przodu".Leuchte 0 BLK VL B36 - lewa strona - to co jest poniżej szukamy tylko i wyłącznie w tej kategorii Lichtfunktion A 0 - Ustawiamy jako Ambientelicht 1 (w tej pozycji będą działać tylko przy zapalonych światłach na "Auto" lub mijania. a) Lichtfunktion A 0 - Ustawiamy jako Aktive 100% (teraz działają zawsze niezależnie od przełącznika)Dimmwert AB 0 - Ustawiamy wartość ściemniania jeśli dobrze to "wypatrzyłem" (ja mam 50)Lichtfunktion C 0 - Ustawiamy jako "Handbremse ist angezogen" - oznacza to, że przy zaciągniętym hamulcu ręcznym światła automatycznie gasną a) Lichtfunktion C 0 - Ustawiamy jako "Not aktive" - nie będą gasnąćLichtfunktion D 0 - Ustawiamy jako "Innenlicht" Dimmwert CD 0 - Ustawiamy na wartość 0Dimming Direction CD 0 - Ustawiamy jako "minimize" Lichtfunktion E 0 - Ustawiamy jako "Blinken Links HELLPHASE" Dimmwert EF 0 - Ustawiamy na wartość 100Dimming Direction EF 0 - Ustawiamy jako "maximize"Lichtfunktion G 0 - Ustawiamy jako "Blinken Links DUNKELPHASE"Dimmwert GH 0 - Ustawiamy na wartość 0Dimming Direction GH 0 - Ustawiamy jako "minimize"Leuchte1BLK VRB20 - dotyczy prawej strony (podpunkty "a)" z lewej strony działają tak samo)Lichtfunktion A 1 - Ustawiamy jako "Ambientelicht 1"Dimmwert AB 1 - Ustawiamy tak samo jak w przypadku lewej stronyLichtfunktion C 1 - Ustawiamy jako "Handbremse ist angezogen"Lichtfunktion D 1 - Ustawiamy jako "Innenlicht"Dimmwert CD 1 - Ustawiamy na wartość 0Dimming Direction CD 1 - Ustawiamy jako "minimize"Lichtfunktion E 1 - Ustawiamy jako "Blinken Rechts HELLPHASE"Dimmwert EF 1 - Ustawiamy na wartość 100Dimming Direction EF 1 - Ustawiamy jako "maximize"Lichtfunktion G 1 - Ustawiamy jako "Blinken Rechts DUNKELPHASE"Dimmwert GH 1 - Ustawiamy na wartość 0Dimming Direction GH 1 - Ustawiamy jako "minimize"Jutro postaram się dopisać inne opcje ustawień. Na ten moment u mnie się sprawdza, z tym że nie pasuje mi gaśnięcie ich przy otwieraniu drzwi (działają tylko przy zamkniętych) oraz to że gasną po zamknięciu samochodu dopiero po minucie.. Jutro postaram się to ogarnąć
Nazwa, opis, kanał funkcyjny. (żarówki)Światło pozycyjne gniazdo, samochód PIN N °10SHUTTER 11SHUTTER świetlówka 16BLK SLB35BLK SL K światło 17TFL RBLK VL VR Wskaźnik B36 lewy przedni BLK VL 820 wskaźnik przedni prawy BLK VR 810 postojowego lewy przedni SL VL 821 postojowego prawy przedni-SL działa VR B4 dziennych pozostawił tFLL B32 dzienne właściwej TFL R C5 mijania lewej ABL L B1 zanurza lewej wiązki ABL R B39, 8lewa FLL B2 wiązkę światła, tuż FLR 3SL VR 845 INebelscheinwerfer lewy przedni NLL B5 INebelscheinwerfer przedni prawy NL RWskaźnik C9 tylnego lewego C3 wskaźnika tylny prawy SRB3TFL R BLK Światło świeci lampa A60 Wskaźnik tylny lewy (na zewnątrz) BLKWskaźnik C31 prawy tylny (na zewnątrz) BLK HRŚwiatło hamowania A71, tylny lewy BRL C8 światło hamowania, tylne prawe BRR A57 światło hamowania, tylne centrum BR M hamulca C10Światła postojowe, światła tylne lewe parkowania IMSL HL A65, tylny prawy IMSL A59 tablicy rejestracyjnej oświetlenie KZLH 19BLK 26NSLŚwiateł przeciwmgielnych, tylny lewy NSLL mgły Lekki C11 z odwróconymi Światło, przy czym po lewej RFLL A64 Światło cofania prawym RFLR C72 Fußraumbelechtung FR L