0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
czy w Tiguanie mogę zamontować taki automatyczny włącznik.
ale jak ustawić światła w dzień na auto?
na allegro są sterowniki które zmniejszają moc świateł mijania na dzienne
W cent. elektr. (9) w bajcie 14 ustawiłem bit 1. Przyciemniłem sobie też te światła na bajcie 24.Ustawiam pokrętło na AUTO i niestety światła dzienne się nie włączają.
Rozumiem masz Tiguana I bez fabrycznych świateł dziennych. Zakoduj światła skandynawskie bajt 0 bit 3, żeby tył wraz zz tablicą rejestracyjną był ciemny zakoduj amerykę płn. bajt 0 bit 4 ale nie każdy sterownik akceptuje te kodowania razem(bajt 0 bit 6 też musisz mieć zakodowany)
5K0937087D / BCM PQ35 H.
https://forum.golf6.pl/mk6-oswietlenie/swiatla-do-jazdy-dziennej-t402-75.html
https://www.golfmk6.com/forums/index.php?threads/zvps-2012-vw-gti.225913/page-2#post-4614391
Na zdjęciach jest włączony DRL jako oddzielne światła (bajt 15, bit 6).
To bedzie sie tył palił. Mialem golfa 6 z 2008 i nie było yego problemu.
- tryb "skandynawski" czyli żeby w trybie DRL nie świeciły tylne / nie znalazłem nigdzie bitu, który za to odpowiada, ktoś byłby w stanie podpowiedzieć?
bajt 26 bit 5 / pomimo zmiany 0 => 1 nie widzę nigdzie kontrolki DRL, być może mój cluster po prostu nie posiada takowej?
Zastanawiam się nad:- bajt 14 bit 1 / żeby jako DRL używane były przeciwmgłowe / ktoś próbował, jak to wygląda, policja nie będzie się czepiać?
tryb "skandynawski" czyli żeby w trybie DRL nie świeciły tylne / nie znalazłem nigdzie bitu, który za to odpowiada, ktoś byłby w stanie podpowiedzieć?
Ja też nie miałem, ale zdaje się zmienia sposób podświetlenia włącznika świateł, sprawdź i porównaj przed i po kodowaniu
tryb "skandynawski" czyli żeby w trybie DRL nie świeciły tylne / nie znalazłem nigdzie bitu, który za to odpowiada, ktoś byłby w stanie podpowiedzieć?Masz zakodowane światła mijania jako DRL i dlatego świeci Ci tył
Rozumiem że chodzi o bajt 11 bit 2 (low beam as PRL)? Czy jeszcze jest coś innego?
Czyli chyba nie ma opcji aktywowania DRL bez pozycyjnych.
Ściemnienie DRL masz zrobione tak żeby długie świeciły np. na 40%?
W Tigu I FL jest, kwestia kodowania odpowiedniego
Byte 11 bit 7 jak masz zakodowany?
I na pierwszy rzut oka wyglądało to jak zmotane długie a nie jak DRL
Taki masz samochód i tak jest fabrycznie więc jeśli się nie podoba to zmienić auto
ale rozumiem że działało czyli długie jako DRL a tył ciemny?