Panowie (i Panie?), trafiłem .. przeszukiwałem fora z Ameryki Północnej i ktoś opisał dokładnie moje objawy, włącznie z paliwem które po nadkolu ciekło od środka ..
2016 Volkswagen Golf Recall
Item Affected: FUEL SYSTEM, GASOLINE
Date Announced: 09/07/2016
Description of Recall:
Volkswagen Group of America, Inc. (Volkswagen) is recalling certain model year 2015-2016 Volkswagen Golf, Golf SportWagen, GTI, Audi A3 sedan and A3 Cabriolet vehicles. Due to a problem with the suction pump inside the fuel tank, fuel may flow into the evaporative emissions (EVAP) system.
Action Need To Fix It:
Volkswagen will notify owners, and dealers will replace the suction pump, free of charge. The recall began November 2016. Volkswagen owners may contact Volkswagen customer service at 1-800-893-5298, Audi owners may contact Audi customer service at 1-800-253-2834. Volkswagen's numbers for this recall are 20Y6 and 20Y5.
Zadzwoniłem do drugiego jak widać kompetentnego ASO w Krakowie i po 3 minutach rozmowy pani poinformowała mnie że tak, moje auto w systemie VW widnieje nadal na rynku kanadysjkim i VIN jest na liście tych do wymiany baków i EVAP, natomiast muszą przepisać w systemie na rynek PL EU i wtedy będzie w stanie zobaczyć czy auto będzie mogło być zrobione z akcji. Wydaje mi się ze nawet jakby nie było na liście to chyba trzeba naciskać żeby to zrobili, prawda? Co zrobić z ASO które powiedziało mi że jest jakiś przewód pęknięty chyba w środku baku i musze to wymienić na własny koszt, cały bak a nie zająknęli sie o akcji serwisowej?