0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Wątek o spalaniu paliwa dla VW Polo VI Wpisujemy: model / silnik / moc w KM / skrzynia / napęd / rocznik / aktualny przebieg
Więc nawet nie zapytam: Po co Ci to autko w GTI, skoro masz tzw. "lekką nogę".
Mój dojazd do miasta to 40 km obszarów zabudowanych prawie non stop - ograniczenia i zdrowy rozsądek dotyczą także GTI :-)
Też Polo GTI DSG z 2019, przejechane 17.000 km ale jestem w szoku... Przedmówca ma ciężką nogę, a na autostradzie jechał pod wiatr.
@Jerry Przy 120 hm/h pali Ci 4.7 ?
Ps. A propos Twojej "zabawy" . - No to ile pali w tym "dodatku" do dania głównego ? .
VW Polo VI GTI / 2.0 TSI / 200KM / DSG / 2019 / auto na dotarciu 710 km... Miasto: 15L/100 km (styl jazdy dynamiczny) Trasa: 10L/100 km (autostrada, 140 km/h) Wskazania wg. kompa.
ale każde 10 km/h powyżej limitu prędkości to już jest wykładniczy wzrost spalania i osiągnięcie 9 l/100 km nie jest niczym specjalnym jak się chce trochę przyspieszyć
To więcej niż mój 210 konny klekot w moim Tiguanie niczym "kiosk ruchu". To dowód na to, że te silniki są wyłącznie do miasta i na krótkie trasy a nie do szybkiej jazdy na autostradach
Przeciwnie. Nie wiem jak kolega powyżej jeździ, ale u mnie mając 6 bieg przy 140 - 150 km/h maksymalnie 6,5 l / 100 km.
ale ja niestety 6. biegu nie mam