Witam
Czy macie też problem z wycieraczkami przedniej szyby?
Moja wycieraczka od strony kierowcy praktycznie od nowości chrobocze, od pasażera idzie cichutko.
Po ok 2 miesiącach od zakupu byłem w ASO i myślałem że wymienią na gwarancji ale powiedzieli mi, że to jest część eksploatacyjna i nie podlega gwarancji
Sprawdzali ją i sami stwierdzili, że problem jest z piórem, testowali chyba z pół godziny z różnymi płynami i wodą. Powiedzieli, że takie jedno pióro ok 90 zł kosztuje. Pomyślałem, że może się wyrobi i na razie się wstrzymam ale objawy nie ustępowały a wycieraczka zaczyna mnie coraz bardziej wkurzać. Ostatnio podjechałem do salonu to mi powiedzieli, że nie idzie kupić jednej, tylko muszę kupić komplet za 180 zł

Wczoraj rozmawiałem z koleżanką, która też ma nowe Polo i mówiła mi, że też jej wycieraczki chodzą głośno i jedzie do ASO.
Ciekawe co załatwi. Powiedziałem jej, że mi nie chcieli wymienić.
Gdzie oprócz w ASO można kupić oryginalne wycieraczki takie jak są założone w nowym aucie?
Może będzie trochę taniej?
Klocki hamulcowe też się zużywają a słyszałem, że niektórym wymieniali jak były wadliwe... chyba byłem za mało upierdliwy podczas rozmowy z nimi.