0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
A nie brałeś pod uwage oleju shell av-l 0w30
VW 508 00 / 509 00Norma VW 508.00/509.00 to olej silnikowy będący kombinacją specyfikacji (508.00 dla benzyny, 509.00 dla oleju napędowego) wymaga oleju silnikowego o lepkości 0W20, obniżającego zużycie paliwa i zawierającego dodatki wydłużające jego żywotność. Te specyfikacje NIE są wstecznie kompatybilne z wcześniejszymi specyfikacjami VW.
chce pokazać że przy wymianach co 15 tyś są tez inne alternatywy jakościowo podobne albo lepsze
Ps. Po przegladnieciu paru forum na temat olejów silnikowych wywnioskowałem ze ten nasz wspaniały Motul 5W30 nie ma w sobie nic szczególnego a do tego nigdy nie wiesz czy lejesz orginał czy podrabiany
Panowie, czym jest: dodatkowe ogrzewanie powietrzno-elektryczne
Gdzie można ustawić i czy w ogóle można z pozycji licznika: włączyć/wyłączyć, zmienić czas świecenia w funkcji "comming home"
Jeśli masz tzw. duży komputer pokładowy MFA+, to wchodzisz w menu oświetlenia i tam masz opcję włączenia, wyłączenia i regulację czasu świecenia. W menu wchodzisz poprzez przytrzymanie przycisku TRIP na manetce wycieraczek. Jeśli nie masz tego w menu to interfejsem diagnostycznym w adaptacjach centralnej elektryki BCM
Nieśmiało dopytam: do czego ten element, konkretnie służy
mam teraz ustawiony niemiecki i nie jeszcze wiem, jak funkcja będzie opisana w tym języku.
Na pierwszym filmiku w Seacie masz pokazane po niemiecku
o ile po otworzeniu auta światła palą 20s i gasną, to po zamknięciu światła się już nie zapalają. Włącznik świateł, ustawiony jest na AUTO.
Spróbuj tuż przed wyjściem (silnik wygaszony, zapłon wyłączony, nie pamiętam czy drzwi mają być już otwarte czy nie) pociągnąć do siebie manetkę od długich tak jakbyś kogoś ostrzegał i wyjdź i zamknij auto
Podobno również rozrząd miał być na łańcuchu a nie na pasku - ciężko stwierdzić jak jest na prawdę.
4. Jak może być oznaczona wymiana oleju w skrzyni biegów?
kupiłem Tiguana I 2.0 TDI, manual z 2009 roku
Jak może być oznaczona wymiana oleju w skrzyni biegów?
Czy jest ktoś w stanie rozkodować te kody wyposażenia po VIN: WVGZZZ5NZ9W095201 ?