0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mam przycisk pod lusterkiem i zapala się zielona lewa lampka. ale nie widzę żadnych różnic. jest też prawa diodka ale nie świeci.
Proszę mi podpowiedzieć: czasami pokazuje mi się symbol żarówki wewnątrz prędkościomierza. o co chodzi.
Dzień dobry, ponoć mam w aucie asystenta parkowania ale nie wiem jak go uruchomić A nie mam instrukcji pojazdu.
a jak potrenować z tym asystentem na pustym placu, czy wystarczą jakieś dwa pachołki?
literka P z promieniami rozszerzającymi się do trójkąta
a jak sprawdzić, czy załącza się haldex. jest gdzieś jakaś lampka sygnalizacji?
a jeszcze chciałbym prosić o podpowiedź jak dostać się do bezpieczników pod kierownicą. lekko pociągam i nic?
mam też jakieś rozbudowane radio. są przyciski: media, phone, tim, tp, setup. Czego dotyczą?
co do haldexu, skoro nie ma lampki to czy chociaż poczuję, że się włączył? może się też nie załączać bo zepsuty. jak być pewnym.
nie jest napisane jak szarpnąć, czy w dół, czy do siebie. nie wiem czy tam jest zawias, czy prowadnice.
Na lewym słupku koło kierowcy jest guzik z ikonką takiego autka
System kontroli wnętrza i zabezpieczenie holowania przy zablokowanym samochodzie wyzwalają alarm, kiedy we wnętrzu samochodu zostaną zidentyfikowane ruchy, albo nastąpi podniesienie samochodu.Przykładowo w następujących sytuacjach, przed zablokowaniem samochodu, wyłączony zostanie system kontroli wnętrza i zabezpieczenia holowania:- Kiedy przez krótki czas we wnętrzu przebywają zwierzęta.- Kiedy samochód ma zostać załadowany. - Kiedy samochód jest transportowany (np. na promie samochodowym).- Kiedy samochód ma być holowany z podniesiona osią.
Wg numeru VIN auto wyprodukowane w październiku 2009 - nie ma szans że ma już poprawioną pompę oleju ?
I jeszcze taka sprawa. Czy powinienem posiadać jakiś kod do radia/nawigacji RNS 510 ? W załączonych papierach takowego nie znalazłem a nie chciałbym mieć problemu po odpięciu akumulatora.
Skoro radio zostało przypisane do VIN pojazdu to nie będziesz go musiał już wbijać
Dla jasności i osób mniej zorientowanych radio nie jest dopisane do VIN.VIN to wytłoczone cyferki i literki na kawałku żelastwa.
wszystko się wyłącza a mimo to ze środkowej konsoli/nawigacji dobiega jakiś lekki szum jakby chodził jakiś wiatraczek
I druga sprawa. Gdy pozostawię włącznik świateł WŁĄCZONY zgaszę silnik, wyjmę kluczyk i otworzę drzwi to czy nie powinien włączyć się jakiś sygnał dźwiękowy przypominający o pozostawionych światłach bo u mnie nic nie dzwoni. Piszę o tym na kanwie posiadanego Golfa IV i tam początkowo też tego nie miałem a winien był moduł centralnego zamka umieszczony w drzwiach kierowcy.
Po za tym pod fotelem jest takie korytko. Do czego to służy?
jednak podał oznaczenia olejów w kodach VW
olej manualnej skrzyni 2,3 litra G 052 171- olej przekładniowy osiowy przedni mechanizm 900ml G 052 145 (jeśli manual)
3. Czy ktoś z kolegów mógłby podać z doświadczenia interwał wymiany oleju (skrzynia biegów, mech. różnicowy przód, tył). W ASO te oleje mają pracować "dożywotnio" :-) brak zaleceń serwisowych!!!