Autor Wątek: 2.0 TDI [CBDB] - brak reakcji na pedał gazu  (Przeczytany 1750 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pacholekck

• :: StartLine
  • VW: Scirocco III
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBDB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: KR
2.0 TDI [CBDB] - brak reakcji na pedał gazu
« dnia: 10 - Grudnia - 2018 - 10:03:26 »
Mam problem z VW Scirocco 2.0 TDI 140 KM [CBDB].
Polega on na tym, że czasami auto przestaje reagować na pedał gazu.
Nie ma znaczenia na jakim biegu, nie ma znaczenia przy jakich obrotach, nie ma znaczenia z jaką prędkością się poruszam i nie ma znaczenia czy to ciepły czy zimny silnik.

Problem polega na tym, że jadąc autem i wciskając pedał gazu (nie ma znaczenia czy wcisnę go szybko w podłogę, czy delikatnie) auto nie przyśpiesza. Wystarczy, że odpuszczę pedał gazu i wcisnę jeszcze raz i już jest ok. Nie muszę zmieniać biegu, wciskać sprzęgła czy gasić auta.
Jeżeli w takim stanie nie odpuszczę pedału gazu, a będę dalej trzymał wciśnięty na stałym poziomie, lub wciskał go bardziej, to tak jak mówiłem, auto nie przyśpiesza i zaczyna dziwnie wibrować.

Dodam, że auto po wymianie kpl. rozrządu, kpl. sprzęgła z dwumasą, kpl. filtrów i oleju. Przed wymianą było to samo. VCDS nie pokazuje błędów. Zdarza się to niezbyt często, ale jednak się zdarza. Jakieś pomysły co to może być? Co sprawdzić i jak?

Z góry dzięki :)

Od czasu kiedy pisałem posta, zdarza się to coraz częściej. Wyjąłem pedał gazu, rozebrałem go i wszystko tam wyczyściłem, ale wszystko było jak nowe. Brak przyśpieszenia zdarzył mi się również podczas jazdy na tempomacie, więc to na 100% nie jest wina pedału gazu. Ktoś ma jakiś pomysł?

Tagi wątku: