Autor Wątek: Modyfikator Plus - doświadczenia i opinie.  (Przeczytany 44768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
Modyfikator Plus - doświadczenia i opinie.
« dnia: 16 - Stycznia - 2014 - 19:44:35 »
Cytuj (zaznaczone)
Modyfikator Plus - produkt nanotechnologii

* Przedłuża się wiek roboczy silnika przynajmniej 2 razy
* Zmniejsza zużycie paliwa od 8 do 12%
* Zwiększa moc silnika do 15%
* Całkowicie eliminuje "zimny start silnika" (suchy start)
* Silnik łatwiej nabiera przyspieszenia
* Ułatwia start silnika podczas niskich temperatur (nawet do -40°c)
* Zabezpiecza spokojniejszą i cichszą pracę silnika
* Długotrwała ochrona w silniku - 50 000 km
* Zapewnia całkowitą ochronę silnika do tego stopnia, że w przypadku całkowitej utraty oleju w silniku umożliwia przejechanie nie mniej niż 50 km bez najmniejszego uszkodzenia silnika

Starsze auta
Natychmiastowy efekt: cichsza praca silnika, większa moc silnika, łatwiejszy start, zmniejszone zużycie paliwa, regeneracja i ochrona silnika. Wasze stare auto znowu będzie jak nowe. 
Nowe auta
Ochrona silnika – zmniejszenie tarcia i zużycia silnika,
2 razy dłuższe życie silnika, TUNING EFEKT – zwiększenie mocy silnika, cichsza praca silnika, zmniejszone zużycie paliwa. Wasze nowe auto długo będzie nowe.

Tyle reklama, a co naprawdę widzimy lub zauważymy po zastosowaniu tego specyfiku w naszym aucie ???

Zacznijmy od początku.
Zanim zdecydowałem się na zakup i zastosowanie specyfiku Modyfikator Plus, zasięgnąłem tak zwanego "języka" w necie i wśród znajomych kierowców i mechaników.

Efekt: z wszystkich których znam osobiście tylko jeden blacharz/lakiernik stosuje od dość dawna ten specyfik w swoich paru różnych samochodach i nic złego nie może o nim powiedzieć. Warto zaznaczyć że do każdego posiadanego auta wlał go już co najmniej 1 raz lub 2 do 3 razy, co może świadczyć o tym że zauważył jakieś pozytywy w jego działaniu. Ale nie będę opisywał jego doświadczeń a tylko swoje.

Szukałem i pytałem na paru forach tematycznie związanych z samochodami.

Efekt: Wielu słyszało ale większość ma o jego działaniu blade lub co gorsza spaczone pojęcie i powtarza jak mantrę, że to to samo co reszta specyfików dostępnych na rynku. Na jednym z for technicznych marki Jeep jest temat o Modyfikatorze Plus i wiarygodni dla mnie ludzie którzy testowali ten specyfik na swoich nowych i starych samochodach używanych w życiu codziennym a także w wypadach w teren swoimi potworami. Ani jedna z tych osób po zastosowaniu Modyfikatora Plus nie zakwestionowała jego działania ani przydatności w eksploatacji swoich samochodów. Są to osoby nierzadko o kwalifikacjach inżynierskich w budowie silników lub chemicy zajmujący się paliwami lub olejami.   

Po 2 dniowych poszukiwaniach w necie wszystkiego co związane jest z nazwą Modyfikator Plus, nie znalazłem żadnych negatywnych i wiarygodnych informacji o szkodliwym działaniu lub co gorsza o zatartych silnikach po zastosowaniu specyfiku.

W końcu kupiłem specyfik na Allegro (nie było w Focie u mnie na miejscu) i wlałem przy wymianie oleju do VW Sharana 1.9 TdI 110 KM rocznik 99, przy stanie licznika 224000 tyś. km.

Zauważone efekty:
Do 1 tyś. km nie było żadnych pozytywnych ani negatywnych efektów wlania specyfiku, jednak po zrobieniu tego magicznego 1 tyś. coś zauważalnie zaczęło się dziać. Zauważyłem łatwiejszy rozruch silnika i brak charakterystycznego stukania szklanek na zupełnie zimnym silniku (wcześniej szklaneczki lubiły sobie podzwonić przez parę sekund po odpaleniu). Dało się też wychwycić cichszą bardziej miękką pracę silnika, oprócz tego w trasie (2600 km z pełną obsadą i bagażnikiem załadowanym po sufit) zdecydowanie spadło średnie spalanie z 6,8 L do 6,3 L na 100 km. Szybkość w trasie staram się zawsze utrzymywać stałą i nigdy jadąc autostradą w długą trasę z pełnym obciążeniem nie przekraczam 130 km/h.

Teraz to czego nie zauważyłem:

- zwiększenia mocy (jeżdżę dość spokojnie) - mam zamiar odwiedzić hamownię i zweryfikować dane z badania z przed roku
- łatwiejszego przyspieszenia (ten sam powód co wyżej)

Od wlania specyfiku, zrobiłem już ponad 7 tyś. km i zauważone efekty nadal się utrzymują, jeżeli dalej tak będzie to z całą pewnością zastosuję go ponownie.

Najważniejsze pytanie jakie na pewno zada każdy który to przeczyta: jaki miałem cel wlewając Modyfikator Plus ?
Już odpowiadam: Mimo tego że mój silnik jest w dobrym stanie technicznym (co zostało też potwierdzone na hamowni), nie bierze dużo oleju ani nie spala kolosalnych ilości paliwa: chciałem go zabezpieczyć przed suchymi startami a szczególności zabezpieczyć turbinę która może dzięki temu wytrzyma dużo większy przebieg niż bez tego specyfiku. Obniżenie spalania paliwa i zwiększenie mocy a tym bardziej cichsza praca silnika były dla mnie cechami drugorzędnymi.     

Zapraszam do przedstawiania własnych opinii na temat stosowania Modyfikatora Plus.

Edit: 30.06.2014r.
Od czasu pierwszego zastosowania Modyfikatora Plus, mój VW Sharan 1.9tdi przejechał już 15 tyś. km i zauważone wcześniej efekty utrzymują się dalej. Brak efektów ujemnych.

Edit: 01.07.2015r.
Stan licznika 244500 km (20 tyś.km) i żadnych skutków ubocznych. Efekty pozytywne spowszedniały i nie są już zauważane.

Proszę o opinie osoby, które mają własne doświadczenia z Modyfikatorem Plus.
Dyskusja o modyfikatorze Plus, toczna jest w tym wątku: http://vw-clubpolska.pl/index.php?topic=1913.0

Tagi wątku: