Jak już wcześniej zostało napisane nie jest to sposób na zrobienie remontu silnika.
Nie przybędzie też mocy na tyle żeby był odczuwalny ten przyrost, zużycie paliwa ciężko dokładnie zmierzyć bo rzadko zdarza się żeby 2 razy jechać dokładnie w tych samych warunkach.
Tego typu preparaty są dla silników w dobrym stanie - rezultaty na pewno jakieś są ale bardzo trudno je jednoznacznie ocenić - nie będzie to żadna spektakularna wartość.
Nie mam doświadczeń z tego typu preparatami więc nic dobrego ani złego nie mogę na ten temat napisać.
Jedyny dodatek do oleju jaki kiedyś stosowałem to słynny moto doktor w maluchu - przyzwoicie uszczelnił silnik i na trochę odwlekł remont silnika.
Pomimo że sam nie stosuję tego typu dodatków to fajnie by było żeby osoby stosujące tego typu dodatki opisały tu swoje wrażenia.
Odnośnie stosowania markowych olejów - skoro poprzedni właściciel lał np. 10 razy najtańszy olej na wymianę to wlanie na 11 wymianę oleju z górnej półki nic nie da tylko wydrenuje kieszeń i poprawi humor. Należy dodać że niektórzy poprzedni właściciele po kilka lat mogli nie wymieniać oleju bo po co sobie generować koszty.
Inny problem to podrobione oleje najczęściej kupowanych marek - tu jest gorzej bo w butelce z niby markowym olejem mamy prawdopodobnie najtańszy lub strach pomyśleć co jeszcze

Stosowanie oleju 2T do oleju napędowego - to proponuję każdemu sprawdzić u siebie. Swoje doświadczenia opiszę w oddzielnym topicu.