Cześć,
trafiłem na to forum między innymi, aby zadać to pytanie osobom, które też zamawiały Tiguana.
Otóż pierwsza sprawa to samo potwierdzenie zamówienia. Nie ma w nim szczegółowego zestawienia jakie moduły powinny być w aucie. Jest tylko jakaś prezentacja grafika z graficznie zaprezentowanymi elementami, które wybrałem i to porozrzucane jest po całym dokumencie. Jest to w/g mnie nieużyteczne w funkcji odbioru auta. Zakwestionowałem to u dealera, bo taka umowa nie ma sensu.
Kolejne pytanie, które jest powiązane nieco z pierwszym, otóż, w konfiguratorze w/g mnie są nieścisłości lub dziwne kolizje opcji.
Np, w wersji Highline wybrałem skórzane siedzenia, gdzie w ich opisie jest pozycja, że są one podgrzewane.
Zatem opcja Pakiet Zimowy 1 dubluje podgrzewane fotele i powoduje, że miałbym zapłacić 1400 za same podgrzewane dysze spryskiwaczy na masce?
W standardzie piszą, że jest system sprawdzania ciśnienia w oponach, zatem po co dodatkowa opcja "Czujniki ciśnienia opon" ?
W pakiecie zimowym 1 piszą, ze "Obejmuje on automatycznie ogrzewane dysze spryskiwaczy szyb i układ zmywania reflektorów poprawiający widoczność podczas opadów śniegu, deszczu i przy unoszącej się z nawierzchni błotnej mgle" czy to prawda? Czy lepiej dodać opcje spryskiwaczy lamp?
W związku z tymi niepewnościami i połączeniem tego, że w zamówieniu nie mam listy modułów, które będą w aucie, nie wiem co faktycznie będzie w aucie.
Z góry dzięki za informacje dot. tych kwestii, w salonie handlowiec nie wiedział co jest grane.