Jeżeli turbina jest wyczyszczona i jesteś pewien że nie ma nagaru na łopatkach (bo to tez może robić robotę) a nie robi ciśnienia do 2000RPM jak mu depniesz, to musi być coś nie tak z układem sterującym geometrią. Sprawdzałeś wszystkie przewody? Bo u mnie jest tak że jeden z przewodów próżniowych lubi się przepalać koło EGR i musiałem dziada przeciąć w tym miejscu gdzie była dziura i złączyć go jeszcze raz rurką aluminiową (Nie chciało mi się jeździć za nowym przewodem, a to prosta naprawa i w niczym to nie przeszkadza

).
Posprawdzaj dobrze wszystkie przewody do turbiny i upewnij się że wszystko jest szczelne i podłączone jak trzeba, też miałem problem jak zakładałem turbine, dałem mu gazu o ten nic. Okazało się że mniej więcej przed turbiną był mały przewodzik ciśnieniowy który wchodził w plastikową rurkę a był wypięty. Podłączyłem tak jak ma być i już nigdy z turbo problemu nie miałem. Daj znać jak posprawdzasz to wszystko, a przy okazji porób pare zdjęć to może coś wizualnie zobaczę czy jest coś nie tak!
Tylko pamiętaj że pisząc na forum nie rozwiążesz tego problemu raz dwa, nie ma tu takiego magika co siedząc przed monitorem rozwiąże ci wszystkie problemy. Do tego wszystkiego musisz dojść sam, my cię tylko możemy nakierować na przyczynę tego problemu, opierając się na informacjach i zdjęciach które nam tu dasz. Nim więcej tym lepiej, pozdro!