Autor Wątek: 1.6 AHL - wypadanie zapłonu, szarpie przy jeździe  (Przeczytany 22072 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cukier1999

• :: TrendLine
  • VW: Passat B5
  • Silnik: 1.6 SR
  • Kod: AHL
  • Napęd: FWD
  • Rej: WH
Odp: 1.6 AHL - wypadanie zapłonu, szarpie przy jeździe
« Odpowiedź #25 dnia: 22 - Grudnia - 2017 - 21:07:59 »
Chcialbym zobaczyc czy nie jest on zabrudzony czy nie ma jakiegos nagaru na sobie bo faluja obroty wiec mysle ze moze byc to wina silniczka krokowego dla tego tak sie pytam

Offline Gulasz

•  -baned-
  • Marka: Mercedes
  • Silnik: 1.9 M-TDI
  • Moc: 75 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: GD
« Odpowiedź #26 dnia: 22 - Grudnia - 2017 - 21:45:50 »
A to sorki że się wcinam ale chciałbym zaoszczędzić ci marnowania czasu,nerwów sugerując podpięcie pod kompa i sprawdzenia parametrów życiowych silnika.Jeśli nie masz zbytnio chęci podjechać (do najbliższego warsztatu ) i wydać parę złotych by wiedzieć co go boli lub nie dysponujesz samemu sprzętem do takiego sprawdzenia .Krzyknij głośno na forum może ktoś mieszka niedaleko ciebie , posiada sprzęt i chęci by ci pomóc w takiej komputerowej diagnozie .Jeśli komp nie powie nic mądrego (bo i tak nieraz bywa ) to dopiero wtedy zaczyna się sprawdzanie po omacku i to też według jakiegoś schematu (od najczęstszych typowych usterek przy pewnych objawach ) a nie na chybił trafił .
Podpowiem tylko że dłubiąc przy silniczku krokowym (nie wiedząc co dokładnie robić ) możesz tak go uszkodzić że zabawa zakończy się w najlepszym wypadku na konieczności ponownej adaptacji lub wymianie na inny egzemplarz .Sugeruję rozważne działania podczas zabawy .   

Offline Cukier1999

« Odpowiedź #27 dnia: 22 - Grudnia - 2017 - 22:17:23 »
Samochod nie pokazuje zadnych bledow na komputerze jedyne co bylo to blad sondy lambda ze jest zle spalanie i nic wiecej

Offline Cukier1999

« Odpowiedź #28 dnia: 30 - Grudnia - 2017 - 14:13:49 »
Problem rozwiazany problemem okazaly sie wtryski wymienilem na nowa listwe i auto jezdzi jak nowe nawet nie wiedzialem ze ma taka duza moc wiec zamykam temat  :vwclubpolska:

Offline suchy88

• :: StartLine
  • Silnik: 1.6
  • Rej: BL
« Odpowiedź #29 dnia: 31 - Maja - 2018 - 09:30:50 »
Witam. Mam pytanie czy usterka zostala usunięta i co byli przyczyna? Ponieważ borykam się z identyczny przypadkiem i nie mogę namierzyć usterki. Z rana odpala jakby na 3cylindry szarpie przy dodaniu gazu strzela w wydech po minutowej wariacji wszystko wraca do normy. Dodatkowo auto zaczęli szarpać powyżej 3tys obrotów to samo na benzynie i lpg. Mam tez ubytek plynu chlodniczego. Nie wiem czy związany z usterka czy wyciek. Troche się tego nazbieralo :( Nie mam juz pojęcia co dolega mojemu passacikowi proszę o pomoc. Zmienialem świece przewody czujnik temp, czyscilem przeplywke i przepustnice.

Offline Cukier1999

« Odpowiedź #30 dnia: 31 - Maja - 2018 - 10:22:16 »
U mnie usterka okazała sie banalna poprostu cała listwa wtryskowasiadla wiec kupiłem nowa wraz z czujnikiem ciśnienia który jest na listwie wtryskowej wymieniłem i problem zniknął  wyrazie pytań napisz do mnie e-mail  zima1963@o2.pl skontaktuje sie z tobą i spróbuje pomoc pozdrawiam

Offline K9Darek

• :: ComfortLine
  • Moc: ?? KM
« Odpowiedź #31 dnia: 13 - Czerwca - 2018 - 23:48:33 »
Gdyby pada listwa wtrysków to powinny być błędy wskazujące na niewłaściwą mieszankę paliwową lub temu podobne.

Offline Cukier1999

« Odpowiedź #32 dnia: 14 - Czerwca - 2018 - 05:44:53 »
No niestety jesteś w błędzie

Offline K9Darek

• :: ComfortLine
  • Moc: ?? KM
« Odpowiedź #33 dnia: 14 - Czerwca - 2018 - 23:32:01 »
Ot i tyle? Rozwiń wypowiedź.
Jeśli tego nie zrobisz - zostanie ona usunięta.

Tagi wątku: