Witam wszystkich użytkowników VW

Posiadam VW Tiguana II R-Line koniec maja 2018r. lakier biały "Oryx" perłowy kupiony w polskim salonie, jestem jego pierwszym właścicielem. Mój problem dotyczy właśnie tego lakieru.
Około czerwca - lipca 2018r. zauważyłem, że w określonych warunkach naświetlenia (rano lub po południu) na lakierze pojawiają się dziwne ciemne cienie.
Wygląda to tak jak po ponownym, mało profesjonalnym lakierowaniu. Grubość lakieru jest ok na całym samochodzie.
Widziałem w salonie swój samochód jak przyjechał był oklejony folią więc przypuszczam, że nie był malowany tylko uwidoczniła się jakaś wada fabryczna. W salonie najpierw nic nie widzieli. Kiedy przyjrzeli się dokładniej stwierdzili, że może to być wada podczas nakładania którejś w warstw lakieru. Najpierw wygrzewali lakier (nic nie pomogło) później szlifowali go (też nic nie pomogło).
Moje pytanie jest takie, czy ktoś z Was albo z Waszych znajomych spotkał się z czymś takim ?
A może ktoś z Was ma takie auto z tego okresu i może sprawdzić to u siebie.
Mam też prośbę czy macie namiary do jakiegoś dobrego biegłego od spraw lakierniczych w okolicach Lublina ?
Pytam, bo złożyłem reklamację na lakier.