Posiadam Golfa V 1.9 TDI z fabrycznym radiem RCD300 ale bez AUX ani bluetootha, bez MFD ani bez sterowania z kierownicy.Radio RCD300 chcę zachować bo lubie wszystko co OEM . Jednak brakuje mi możliowści na miarę naszych czasów.
RCD300 i 310 nadają się jedynie do kosza. Na początek musisz wymienić kierownice na multi, taśmę airbag, sterownik kierownicy, czasem poduszkę bo nie wiem co masz aktualnie. Musisz wymienić licznik na taki z MFD. Radio na RNS510 albo coś z Androidem.
Radio RCD300 chcę zachować bo lubie wszystko co OEM . Jednak brakuje mi możliowści na miarę naszych czasów.
Ale po co tak??Chłop napisał, że chce podłączyć telefon do radia, a Ty mu zaraz powiesz, żeby silnik wymienił
Dlaczego? Bo te radia się do niczego nie nadają, dźwięk mają beznadziejny, żadnej funkcjonalności.
Te wszystkie adaptery, transmitery itd. można sobie wsadzić bardzo głęboko.
Jeśli chłop nie ma MF, ani FIS'a i jest mu z tym dobrze
ale po co od razu straszysz gościa wymianą zegarów, kierownicy, poduszki, taśmy i sterownika?
RCD300 i 310 nadają się jedynie do kosza. Na początek musisz wymienić kierownice na multi, taśmę airbag, sterownik kierownicy, czasem poduszkę bo nie wiem co masz aktualnie. Musisz wymienić licznik na taki z MFD. Radio na RNS510 albo coś z Androidem. Moduł BT, antenę GPS. W zależności od rocznika auta sterownik CAN-Gateway bo będzie ci radio rozładowywać.
Jak kolega chce iść na skróty to w RCD300 w miejsce gdzie jest przewidziana kostka na zmieniarkę wpina moduł BT ale to nie OEM, za moich czasów miałem w mk5 zmieniarkę AUX w tym miejscu, BT nie było jeszcze w ofercie
Kolego sympatyczny - nowsze radio nie znaczy, że nie OEM. Ten skrót (OEM) oznacza dokładnie: Original Equipment Manufacturer. Producent Sprzętu Oryginalnego. Dlatego polecam zakup RNS315 z BT. Spełni wszystkie Twoje warunki:- ma bluetooth (do rozmów i muzyki)- jest oryginalne (czy też, jak wolisz - OEM).
Transmitery FM i jakieś inne g... to jest dopiero tandeta i druciarstwo. A moduł BT 1K8...730 nie da Ci opcji słuchania muzyki z telefonu.
Czy po podłączeniu takiego modułu, jako zmieniarki CD, czy będę mógł nadal używać CD?
Jeśli chodzi o taką rozbudowę, to szczerze, na tym etapie nie brałem takiego obszernego scenariusza zmian pod uwagę. Nastawiałem się raczej na rozwiązanie typu "plug and play"
Nastawiałem się raczej na rozwiązanie typu "plug and play"
To wszystko jest P&P
RNS315 z BT to fajna opcja. Rozumiem, że w trybie zestawu głośnomówiącego - działałby wyłącznie mikrofon telefonu? Chyba że podłącze jakiś osobny (dedykowany) mikrofon do radia?Inna sprawa, to czy ramki będę mógło jakos dopsaować
Próbowałeś z różnymi telefonami?Dodano: 05 - Sierpień - 2020 - 23:35:23 Na pewno masz RCD310? Nie przypadkiem RNS310?
@VWGolfManiak - to, że w menu jest opcja "BT-Audio" to nie znaczy, że masz moduł BT. Jesłi masz RCD310 lub RNS310 to moduł BT znajdziesz a) pod fotelem pasażera, b) za schowkiem, c) za radiem. Powinien być pod fotelem, ale jeśli ktoś go dokładał po zakupie auta to może być gdzie indziej. Ale raczalej obstawiam, że go nie ma u Ciebie.
Czy montował ktoś może gniazdo USB do radia RCD-310?
Żółtą wtyczkę należy podłączyć do Modułu MULF2. Samochód musi być wyposażony w ten moduł aby USB działało. Bez Modułu MULF2 działać będzie sam AUX
https://allegro.pl/oferta/emulator-zmieniarka-samochodowa-vw-audi-skoda-seat-10944719643
- czy ten konkretny Adapter Bluetooth dla RCD200 RCD300 RNS300 RCD315, to jedyna alternatywa aby posiadać funkcję Bluetooth w tym modelu radia ?
https://allegro.pl/oferta/radio-2-din-android-vw-golf-v-vi-5-6-passat-b6-b7-10967840071https://allegro.pl/oferta/radio-vw-seat-skoda-andriod-golf-v-vi-passat-b6-b7-10496128828
Osobiście nie jestem zainteresowany jakimkolwiek tanim badziewiem z androidem...... wiem co mam i słyszę jak gra, jest to sprzęt fabryczny
Teraz pytanie dotyczące audio RCD-300 w Tiguanie z 2008 roku:- czy ten konkretny Adapter Bluetooth dla RCD200 RCD300 RNS300 RCD315 to jedyna alternatywa aby posiadać funkcję Bluetooth w tym modelu radia ?
Adapter bluetooth należy wpiąć pomiędzy radio a instalację.Jeśli w radiu nie ma zakodowanej obsługi zmieniarki to należy to zrobić.
Moduł uruchamia się w momencie otwarcia auta i łączy się z telefonem automatycznie, więc wystarczy, że wsiądziesz do auta i wciśniesz play na swoim telefonie (lub wydasz polecenie głosowe).
@Frodo , dzięki ale takie transmitery to nie moja bajka. Na odległość pachnie tandetą i pewnie też tak gra. Nie nie i jeszcze raz nie