0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Pytanie, czy taka rozbieżność między komputerem a dystrybutorem - 55.3 vs 49.5 czyli +11.7% jest w porządku, czy raczej szukać rzetelniejszej stacji?
czy taka rozbieżność między komputerem a dystrybutorem - 55.3 vs 49.5 czyli +11.7% jest w porządku, czy raczej szukać rzetelniejszej stacji?
Podobno jest do do "wyregulowania" i w swoim Tiguanie I 2.0 TDI, jestem na etapie regulacji wskazań za pomocą VCDSa.
jazda ekonomiczna na odcinku 601 km
Myślę że zimowe kapcie też mają wpływ na spalanie.
Dla mnie twoje wyniki spalania, są tak niewiarygodnie wysokie, że aż chętnie bym się spotkał i zweryfikował je, przy wspólnej jeździe.
@shvmp00 , duże, bardzo duże to spalanie.
Miasto miastu nierówne - jazda po Łodzi to głównie postój
Tiguan I / 2.0 TDI / 140 KM / manual / 4motion / opony zimowe 235/55 R17 (ciś. 2.2) / 2008 / 216 500 km6.8L - trasa (235 km) - połowa dystansu, to jazda po różnorakich lokalnych drogach z zachowaniem obowiązujących ograniczeń, druga połowa, to autostrada z licznikową szybkością 120 km/h (115 km/h na nawigacji).6.5L - trasa (235 km) - ta sama powrotna trasa i trochę większy ruch, co przełożyło się na niższe spalanie.Obydwa wyniki, to dane z kompa a średnia całego wyjazdu, to 6.9L.Za parę dni, będzie dotankowanie po korek i wtedy porównam wyniki